اگر قصد دارید بعد از نصب کولر گازی بهترین عملکرد را از دستگاه انتظار داشته باشید نیاز است در فواصل زمانی مشخص نسبت به تمیز نمودن فیلتر کولر گازی اقدام کنید تا دیگر نگران ورود گرد و خاک به داخل دستگاه نباشید. در صورتی که به این مورد توجهی نداشته باشید باعث می شود تا راندمان کاری دستگاه کاهش پیدا کند و کولر گازی به خوبی کار نکند. پس اهمیت به این موضوع مسئله ای جدی و مهم می باشد. برای این که با مراحل تمیز نمودن فیلتر کولر گازی آشنایی پیدا کنید در این بخش به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
با توجه به این که کویل های کولر گازی شبیه به رادیاتور ماشین عمل می کنند نیاز است تا جایی که برایتان امکان دارد آن را تمیز و پاکیزه نگه دارید تا با هوای پیرامون خود به خوبی در ارتباط باشند و بتوانند سرما و یا گرما را از کویل ها به هوای اتاق انتقال دهند. پس می توان گفت که تمیز بودن فیلترها می تواند به بهبود کارایی خنک کنندگی و صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کند.
ممکن است برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که وظیفه ی فیلتر کولر گازی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فیلترها موظف به جذب کردن گرد و غبار و ذرات موجود در هوا می باشند و باید نسبت به تهویه هوا کمک کنند. انجام درست این وظیفه کمک می کند تا کولر گازی بادی خنک تر و مطبوع تر به محیط ببخشد.
انواع فیلترهای کولر گازی
فیلتر سیلور یون
فیلتر سیلور یون جزو فیلترهایی می باشد که دوام بالایی دارند و کمتر کثیف می شوند. این فیلترها به جذب همه ی ذرات گرد و غبار، ویروس و حتی باکتری های موجود در هوا کمک می کند.
فیلتر الکترواستاتیک
فیلتر الکترواستاتیک گزینه ی مناسبی برای استفاده در مناطقی می باشد که میزان گرد و غبار فراوانی وجود دارد.
فیلتر ضد میکروب
انتخاب فیلترهای ضد میکروب کمک می کند تا میکروب های موجود در هوا را جذب کنند. این مدل از فیلترها کمترین استفاده را دارند.
مراحل تمیز کردن فیلتر کولر گازی
شستن فیلتر کولر گازی کار دشواری نیست ولی باید به این مسئله توجه داشته باشد که هر زمان که نیاز بود نسبت به تعویض آن اقدام کنید و از آسیب دیدن اجزای مختلف آن جلوگیری کنید. مراحل شستن فیلتر کولر گازی به صورت زیر می باشد.
باز کردن قاب و پنل کولر |
در ابتدای کار نیاز است تا نسبت به قطع کردن برق کولر گازی اقدام کنید. انجام این کار می تواند از رخ دادن حوادث جلوگیری کند. بعد از آن نیاز است تا قاب و پنل داخلی را باز کنید و دسترسی لازم را برای تمیز کردن فیلتر داشته باشید. شما می توانید از دو فرو رفتگی در دو طرف پنل جهت باز کردن قاب استفاده کنید. |
خارج کردن فیلترهای اسپیلت |
بعد از آن نیاز است تا قاب کولر گازی را بردارید و فیلترهای کولر گازی را بردارید. جهت جدا کردن فیلترها نیاز است تا لبه ی پایینی فیلتر را به سمت خود بکشید تا فیلترهای کولر از محل خود خارج شوند. توجه کنید که حتماً هر دو فیلتر موجود در کولر گازی را برای تمیز کردن خارج کنید. |
شستن فیلتر کولر گازی |
بعد از خارج کردن فیلترها نیاز است تا فیلترها بشویید. برای شستشو نیاز است تا با استفاده از کمی مواد شوینده و یک برس شروع تمیز کردن فیلترها را آغاز کنید. هر زمان که فیلترها تمیز شدند و دیگر هیچ گونه آلودگی بر روی فیلترها مشاهده نکردید می توانید منتظر بمانید فیلترها به طور کامل خشک شوند. |
برگرداندن فیلتر و بستن اسپلیت |
بعد از خشک شدن فیلترها نیاز است نسبت به قرار دادن فیلترها در جای خود اقدام کنید. برای انجام این کار نیاز است تا بخش انتهایی فیلتر را جا بزنید و بعد از آن بخش ابتدایی فیلتر را جای خودش قرار دهید. بعد از انجام این مرحله نوبت به قرار دادن قاب بر روی پنل می رسد. بعد از اتمام مراحل نیاز است تا مجدداً برق کولر گازی را وصل کنید و کولر گازی را روشن کنید. |
چه زمانی باید نسبت به تمیز کردن فیلتر کولر گازی اقدام کرد؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این مسئله بستگی به محل زندگی شما دارد. در صورتی که محل زندگی شما به گونه ای می باشد که گرد و غبار و یا آلودگی هوای زیادی نیاز است تا هفته ای یک بار نسبت به انجام این کار اقدام کنید. ولی در غیر این صورت ماهی یک بار انجام این کار ضروری می باشد.
در مورد زمان دقیق سرویس و تمیز کردن فیلتر کولر اسپلیت باید بگوییم که نیاز است تا پیش از یخ زدگی شبکه ها، اختلال در دمای سنسور محیطی، ایجاد آلرژی و حساسیت، خرابی اجزا داخلی هر 1 الی 3 ماه تمیز کردن فیلتر کولر گازی را انجام دهید. هم چنین هر زمان احساس کردید که سرمای کولر گازی تان کاهش پیدا کرده است بهتر است فیلترهای آن را چک کرده و در صورت نیاز آن را تمیز و یا تعویض کنید.
تعویض فیلتر کولر گازی چگونه انجام می شود؟
در مواردی که قرار است نسبت به تعویض فیلتر کولر گازی اقدام کنید که از نظر شکل ظاهری دچار تغییر و یا شکستگی شده باشد. برای تعویض کردن فیلتر هم نیاز است تا مانند مراحل تمیز کردن آن پیش بروید ولی یک تفاوت وجود دارد. این تفاوت در این مورد می باشد که بعد از خارج کردن فیلترها نیاز است آن را با فیلترهای جدید تعویض کنید.
مسئله ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که هنگام خرید فیلتر کولر گازی نمونه فیلتر کولر گازی را همراه خود داشته باشید و یا این که برند کولر گازی خود را به خاطر داشته باشید.
کثیف بودن فیلتر کولر گازی چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟
یکی از بخش هایی که ممکن است به آن توجهی ویژه ای نداشته باشید فیلترهای هوا می باشد. زمانی که فیلترها کثیف باشند باعث می شود تا ورودی هوا مسدود شده و هوای کمتری به کویل اواپراتور برسد. به وجود آمدن این مشکل منجر به سرد شدن کویل اواپراتور و یخ زدگی آن خواهد شد. زمانی که آب یخ بزند باعث می شود تا آب به روی صفحه تخلیه چکیده شود. زمانی که با این مورد رو به رو شدید نیاز است تا نسبت به بررسی فیلتر هوا اقدام کنید.
پس به طور کلی تا به این جای کار متوجه شدید که سرویس دوره ای فیلتر کولر گازی اهمیت بسیار ویژه ای دارد و انجام به موقع آن به کاهش مصرف برق کمک خواهد کرد و شما می توانید انتظار داشته باشید که دستگاه بهترین راندمان کاری را داشته باشد.
نکات مهم در مورد تمیز کردن فیلتر کولر گازی که باید بدانید.
- بهتر است زمانی که قرار است نسبت به تمیز کردن فیلترها اقدام می کنید از ماسک استفاده کنید. علت این توصیه به این خاطر می باشد که استنشاق ذرات گرد و غبار و آلودگی برای سلامتی افراد مضر و حتی می تواند حساسیت ایجاد کند.
- زمانی که مشغول به تمیز کردن فیلترهای اسپلیت در منزل هستید مطمئن شوید که کف آن را بپوشانید، در غیر این صورت ذرات گرد و غبار بر روی آن خواهد ریخت.
- در صورتی که حتی بعد از تمیر کردن فیلترها با مشکل رو به رو شدید در این موارد ممکن است پنل خارجی مشکلی داشته باشد.
- در صورتی که کولر گازی در یک محیط عمومی نصب شده باشد و کف محوطه فرش ندارد بهتر است تمیز کردن فیلتر کولر گازی را هر دو روز انجام دهید. ولی در صورتی که در منزل خود کولر گازی را نصب کرده اید می توانید در هر ماه یک بار و یا هر 3 هفته یکبار فیلترها را تمیز کنید. تمیز کردن فیلترها بستگی به میزان گرد و خاکی که در محیط بیرون وجود دارد.