آبریزی کولر گازی یکی از مشکلاتی می باشد که با فرارسیدن فصل های گرم سال (فصل تابستان) با آن رو به رو خواهید شد. زمانی که این مشکل به وجود می آید امکان استفاده از دستگاه وجود ندارد و می تواند مشکلات مختلفی را برای دستگاه به وجود بیاورد. پس برای این که با علل نشت آب از کولر گازی و روش های تعمیر آن اطلاعاتی در اختیار داشته باشید در این بخش به بررسی این موارد خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
پیش از آن که با علل آبریزی کولر گازی آشنا شوید نیاز است در ابتدای کار با نوع کارکرد دستگاه آشنا شوید. در این مورد باید بگوییم که کولر گازی برای این که بتواند هوای خنک مورد نیاز فضای مد نظر شما را تأمین کند نیاز به یک گاز (گاز مبرد) دارد. زمانی که شما دستگاه را برای شروع کار روشن می کنید در ابتدای کار گاز مبرد وارد لوله های اپراتور می شود و طی فرآیند خنک سازی گاز مبرد از حالت گاز به مایع تبدیل می شود و زمانی که این تغییر حالت اتفاق می افتد با کاهش دمای لوله های اپراتور نیز رو به رو خواهید شد.
برای این که در مورد جمع آوری رطوبت به وجود آمده دستگاه با مشکل رو به رو نشود فین ها (کویل) موظف به جمع آوری رطوبت هوا هستند. بعد از جمع آوری فین ها رطوبت به وجود آمده را به صورت آب از خود خارج می کنند. بعد از خارج شدن آب به داخل یک ناودانی منتقل و از آن جا به واسطه ی لوله تخلیه (لوله درین) به خارج از دستگاه کولر گازی منتقل خواهد شد. هر زمان که در روند تولید تبدیل هوای گرم به هوای خنک مشکلی به وجود بیاید منجر به آبریزی کولر گازی خواهد شد.
علت نشت آب از کولر گازی چیست؟
در این بخش به بررسی شایع ترین عللی خواهیم پرداخت که سبب نشت آب از کولر گازی می شود.
مسدود شدن راه ناودانی کولر گازی
سینی خروجی در نظر گرفته شده برای دستگاه کولر گازی (ناودان کولر) به جمع آوری رطوبت موجود در سینی خروجی کمک می کند و بعد از آن از طریق لوله درین خارج خواهد شد. زمانی که این سینی پر شود و یا این که راه آن توسط عواملی مانند گرد و خاک، لجن و یا پرزهای فرش مسدود شده باشد این مسئله منجر به سرریز شدن ناودانی خواهد شد.
راه حل: برای رفع این مشکل کافیست قاب کولر را باز کرده و بعد از آن حداکثر 70 درجه آن را بچرخانید و لوله خروجی سینی را تمیز کنید.
عدم جاگذاری صحیح لوله ی درین
پارامترهایی که منجر به عدم جاگذاری صحیح لوله ی درین می شود شامل موارد زیر می باشد.
- انسداد لوله درین
- پرشدن بیش از حد آب در سطل
- شیب نامناسب در شلنگ تخلیه
- خم شدگی لوله ی درین
کم بودن گاز کولر گازی
در مواردی که گاز موجود در کولر گازی کمتر از حد معمول باشد و پس از خاموشی کولر گازی باعث می شود تا یخ روی فین ها ذوب و آب آن وارد ناودان شود. پارامترهای مختلفی وجود دارد که منجر به خالی شدن گاز کولر گازی می شود به همین خاطر بهتر است نسبت به بررسی مشکل و رفع آن اقدام کنید.
عایق نبودن لوله ها
زمانی که برای لوله های کولر گازی عایق بندی مناسبی در نظر گرفته نشده باشد باعث می شود تا رطوبت جذب شده محیط پیرامون توسط آن ها به صورت قطرات آب به محیط اطراف سرریز شوند. برای رفع این مشکل کافیست لوله ها عایق بندی شوند.
کثیف شدن و گرفتگی فیلتر هوا
زمانی که فیلتر هوای در نظر گرفته شده برای کولر گازی کثیف شده باشد منجر به عدم جریان مناسب و صحیح هوا در داخل کولرگازی خواهد شد. هم چنین باعث می شود تا جریان هوا به درستی در کمپرسور و کندانسور جریان نداشته باشد. زمانی که این مشکل به وجود بیاید باعث می شود تا دیگر دستگاه به درستی کار نکند. به وجود آمدن این مشکل حتی باعث آسیب دیدن کمپرسور خواهد شد.
خرابی پمپ تخلیه کولر گازی
در مواردی که پمپ تخلیه ی کولر گازی خراب شده باشد منجر به آبریزی پنل داخلی کولر خواهد شد. عواملی که باعث خرابی پمپ تخلیه می شود شامل گرد و خاک و یا شکستگی می باشد. در این موارد بهتر است تعویض شوند.
عدم انجام به موقع سرویس دوره ای
تمام وسایل برقی که شما آن ها را برای استفاده انتخاب می کنید بعد از گذشت مدت زمان مشخصی نیاز به سرویس کردن دارند تا با مشکل رو به رو نشوند. انجام به موقع سرویس کولر گازی هم می تواند از به وجود آمدن اختلال در عملکرد طبیعی دستگاه جلوگیری کند. سرویس اسپلیت شامل تمیز کردن قطعات، بررسی عملکرد صحیح قطعات، برطرف کردن گرد و غبار، شارژ گاز مبرد و بررسی اتصالات لوله های داخلی و خارجی می باشد.
ایجاد شکستگی در سینی و یا قاب ناودانی
شکستگی سینی می تواند باعث ریزش قطرات آب از بخش جلویی کولرگازی می شود. مواردی که سبب ایجاد این شکستگی می شود شامل تراز نبودن و نصب نادرست پنل داخلی کولر گازی می باشد.
دمای سرد
همزمان با فرارسیدن فصل های سرد سال ممکن است با یخ زدگی سیم پیچ رو به رو شوید. پس در این زمان هر گاه کولر گازی را روشن کنید، دستگاه یخ ها را به شکل قطرات آب پس خواهد داد.
کثیف شدن کندانسور
محل انتخابی برای نصب کندانسور در فضای باز و بیرون از اتاق می باشد و با توجه به این که در بخش بیرونی ساختمان نصب می شود بیشتر در معرض آلودگی ها قرار می گیرد. وقع این اتفاق باعث جمع شدن آب در دستگاه و پس دادن آن به بیرون خواهد شد. برای این که از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری شود بهتر است از افراد تعمیرکار کمک بگیرید تا در فواصل زمانی مشخص نسبت به سرویس آن اقدام کنید.
رفع آبریزی کولر گازی چگونه انجام می شود؟
- توصیه می کنیم در فواصل زمانی مشخص نسبت به شستشوی پنل داخلی و خارجی دستگاه اقدام کنید.
- انجام سرویس های دوره ای در فواصل زمانی مشخص توسط افراد متخصص در این زمینه
- جهت جلوگیری از انسداد لوله ی تخلیه و سینی دستگاه می توانید از سرکه ای که به شکل تقطیر شده درآمده است استفاده کنید.
- تخلیه سطل تخلیه آب به صورت مرتب و منظم
- تمیز کردن سیم پیچ های کندانسور و سیم پیچ های پنل داخلی در فواصل زمانی مشخص
- جهت تخلیه آب کولر گازی، نصب لوله کشی توکار به هنگام نصب کولر گازی ضرویست.
در انتها هم باید بگوییم که هر چقدر توجه ی بیشتری به مواردی که در این بخش اشاره کرده ایم داشته باشید می توانید از ایجاد مشکل در دستگاه های کولر گازی جلوگیری کنید. در صورت ایجاد مشکل کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا همکاران بتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.
برای استفاده از خدمات تعمیر کولر گازی با بیتا سرویس تماس بگیرید.