نحوه ی هوا گیری پکیج
در زمان سرویس وتعمیر پکیج یا نصب و راه اندازی مجدد آن یکی از اعمالی که باید انجام گیرد هواگیری است، هواگیری به معنی خروج هوای اضافی از دستگاه است که درصورت وجود هوا در عملکرد پکیج دچار اختلال ایجاد شده و میزان بازده کار کاهش و اما خوردگی سیستم و وسایل افزایش می یابد.
مزایای هوا گیری پکیج
- خوب کار کردن دستگاه و تولید گرمای کافی
- افزایش عمر و بازدهی مناسب قطعات
- کاهش خطر نشت آب از رادیاتورها
- کاهش هزینه گاز مصرفی
علاوه بر این مزیت های ذکر شده انجام هواگیری باعث کارکرد مناسب پکیج و خوب گرم شدن شوفاژ رادیاتورها نیز هم می شود.
هوا گیری پکیج چگونه انجام می شود؟
هواگیری پکیج همانند نصب بخاری ساده و البته حساس و مهم است. اگر دقت لازم را در زمان هواگیری پکیج نداشته باشید و یا در زمان مناسب این کار را نکنید، شاید به شما آسیبی وارد نشود، اما سیستم پکیج را دچار آسیب میکند. در چنین شرایطی باید هزینههای هنگفتی برای سرویس پکیج خود بپردازید.
در همین ابتدا توصیه میکنیم که اگر فردی فنی نیستید و آموزش هواگیری پکیج را به صورت کامل فرا نگرفته اید و در برخی موارد آن شک دارید، بهتر است از افراد حرفهای تر سوال بپرسید. البته برای انجام هواگیری پکیج نیز میتوانید از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید.تعمیر پکیج
- پس از اینکه در زمستان سیستم شوفاژ و رادیاتورها را فعال کردید، باید برای هواگیری پکیج اقدام کنید. برای این منظور باید به سراغ پمپ پکیج بروید. پکپ پکیج مهمترین قسمتی است که به مرور زمان دچار هوا شده و در نتیجه پس از راه اندازی مجدد برای ایجاد جریان در رادیاتورها، باید هواگیری شود.
- هواگیری پکیج در قسمت پمپ این دستگاه اگر به خوبی انجام نشود، باعث ایجاد سر و صدا در مقاطع مختلف زمانی خواهد شد. همچنین وجود هوا در پمپ باعث ایجاد ضربه و بروز مشکل به کل دستگاه خواهد شد. در نتیجه بهتر است با توجه به مراحلی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، هواگیری پکیج را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
- یک شیر آب گرم باز کنید تا پکیج روشن شده و آب گرم در جریان باشد
- پیچ هواگیری پکیج بسته به نوع و برند سازنده در انتهای پمپ قرار گرفته است. آن را پیدا کنید
- یک دستمال ترجیحا دستمال نانو یا میکروفایبر که میزان جذب بالایی داشته باشد را زیر پیج هواگیری پمپ پکیج قرار دهید. این دستمال قرار است آب خروجی را به خود جذب کند.
- با استفاده از یک پیچ گوشتی، پیچ هواگیری را باز کنید. برای بازکردن این پیچ باید بر خلاف عقربههای ساعت آن را بچرخانید.
- در این مرحله آب به همراه هوا از ناحیهای که پیچ را باز کرده ایم خارج میشود. سعی کنید برای جلوگیری از کثیف شدن محیط دستمال را زیر آن قرار دهید. البته میتوانید از یک لیوان یا کاسه نیز استفاده کنید. هرچند به طور معمول پرشهای ناهمانگ اولیه آب باعث میشود که به دیواره پکیج بریزد و به همین علت دستمال گزینه مناسب تری است.
توجه: آب خارج شده بسیار گرم و در حد جوش است. حتما مراقب دست و بدن خود باشید که دچار سوختگی نشوید. نگران صدای ایجاد شده به دلیل خارج شدن هوا و پاشش آب به خارج نباشید. به مرور از این صدا کاسته خواهد شد
- پس از اینکه صدا کاهش پیدا کرد، تنها آب از محل مورد نظر خارجی میشود. این یعنی هواگیری پکیج به صورت کامل انجام شده است.
- پیچ بازشده را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا بسته شود و از محکم شدن پیچ اطمینان حاصل نمایید.
- پس از هواگیری پکیج، دیگر خبری از صدای زیاد یا جوش آوردن و سرد بودن آب نخواهد بود.
آیا هواگیری پکیج تنها مربوط به پمپ است؟
به طور کلی میتوان گفت که هواگیری پکیج با خارج کردن هوای پمپ کامل شده است. اما با این کار تنها بخشی از مشکلات برطرف میشود. برای اینکه بتوانید کارایی مناسب تری از رادیاتورها داشته باشید، بهتر است رادیاتور را نیز هواگیری کنید.
بخشی از هواگیری پکیج برای کارایی بیشتر رادیاتورها به منظور گرمایش ساختمان، هواگیری رادیاتور و شوفاژ است. برای هواگیری رادیاتور نیز باید مراحل مختلفی را انجام دهید. انجام این مراحل نسبتا ساده تر از هواگیری پکیج و پمپ آن است و احتمالا خودتان نیز میتوانید آن را به سادگی انجام دهید.
پیش از اینکه به هر کاری اقدام کنید، پکیج را خاموش نمایید. برای هواگیری از رادیاتورها، باید پکیج خاموش باشد.
یک ظرف مناسب در زیر شیر شوفاژ قرار دهید. پیشنهاد میکنیم از ظروف بزرگ مثل تشت استفاده کنید تا فضای بیشتری برای خارج شدن آب رادیاتور وجود داشته باشد.
در برخی از رادیاتورها ممکن است شیر خروج آب به سمتی غیر از زیر رادیاتور باشد. حتما جهت شیر رادیاتور را چک کرده و در صورتی که صحیح نیست آن را به سمت پایین و تشت قرار داده شده هدایت کنید.
بسته به نوع رادیاتور، باید با استفاده از آچار مخصوص، آچار فرانسه و یا پیچ گوشتی دو سو، شیر یا پیچ هواگیری رادیاتور را باز کنید. برای این کار همانند هواگیری پکیج باید شیر را به سمت هلاق عقربههای ساعت بگردانید.
پس از باز شدن شیر، آب به همراه هوا از رادیاتور خارج میشود. اگر جای تشت مناسب نیست آن را جا به جا کنید تا آب به دیوار و وسایل اطراف پاشیده نشود
دقیقا شبیه هواگیری پکیج پس از اتمام هوا و ایجاد جریان آب به تنهایی، هواگیری رادیاتور به اتمام رسیده است.
شیر یا پیچ هواگیری را ببندید و سپس پکیج را روشن کنید.
با رعایت نکات گفته شده و طی کردن مراحل به ترتیب آنچه که به سادگی بیان شد، میتوانید هواگیری رادیاتور را که قسمتی از عملیات هواگیری پکیج است به خوبی انجام دهید. برای این کار هم نیاز به هیچ دانش فنی نخواهید داشت.
در صورت بروز مشکل حین هواگیری پکیج چه کار کنم؟
اگر در هر مرحله از هوا گیری پکیج به مشکل برخوردید ، حتما با تعمیرکار پکیج تماس حاصل نمایید.اگر ساکن کرج و تهران هستید گروه فنی بیتا سرویس در زمینه ی نصب پمپ آب ، تعمیر پمپ آب، نصب پکیج، تعمیر پکیج، نصب فن کوئل، نصب داکت اسپلیت، نصب مینی چیلر ، تعمیر مینی چیلر ، نصب فن کوئل ، تعمیر فن کوئل و ....در خدمت شما می باشد.
پکیج
به طور کلی پکیج دیواری و زمینی دستگاهی است که (به جای موتورخانه مرکزی) قادر به تأمین همزمان آب گرم مصرفی و آب گرم شوفاژ برای هریک از واحدهای آپارتمان (یا ویلاها) بوده و به راحتی به جای یک کابینت دیواری یا زمینی نصب می گردد و علاوه بر بازدهی انرژی بالاتر و مصرف سوخت کمتر (نسبت به موتور خانه مرکزی) باعث حذف لوله کشی های گسترده در ساختمان و نیز مستقل شدن هر یک از واحدها از نظر گرمایش و تأمین آب گرم مصرفی می گردد.
تقسیم بندی مدل های متفاوت پکیج شوفاژ
- پکیج زمینی
- پکیج دیوای
- پکیج دودکشدار
- پکیج فن دار
مزایای پکیج دیواری
- کاهش در مصرف انرژی و افزایش راندمان
- پکیج کم جا و بهینه در مصرف فضا است
- امنیت بالای پکیج به دلیل انواع سنسور های هشدار دهنده
- قابلیت تغییر دما به اندازه مورد نظر
- پکیج بدون صدا و بو
- آبگرم همیشه آماده است و تاخیری وجود ندارد. به محض روشن شدن پکیج آبگرم تهیه می شود
- کاملا بی خطر
- حذف موتورخانه
- مستقل شدن واحد ها و طبقات ساختمانی با استفاده از پکیج
- قابلیت مدیریت و کنترل پکیج در خود واحد به دلیل حذف پکیج
- نصب و رفع مشکل ساده
- بدون نیاز به هزینه های ماهیانه مانند شوفاژ خانه
- نصب آسان پکیج و کم هزینه جهت نگهداری
معایب پکیج دیواری
- عمر کمتراین سیستم نسبت به موتورخانه
- اشغال فضای داخل واحد
- کارایی کمتر در متراژهای بالای ۳۰۰ متر