یکی از امور مهمی که باید هنگام سرویس، تعمیر و یا راهاندازی مجدد پکیج انجام شود، هواگیری پکیج است. هواگیری پکیج به معنای خروج هوای اضافی داخل دستگاه و لولههای جریان آب است که موجب کاهش فشار آب پکیج شده و مانع از عبور آب گرم در لولههای پکیج میشود. هواگیری پکیج علاوه بر بهبود عملکرد و بازدهی پکیج، طول عمر دستگاه را نیز افزایش داده و از آسیب دیدن آن جلوگیری میکند. نحوه هواگیری پکیج اهمیت بسیاری داشته و باید به درستی انجام شود تا دستگاه آسیب نبیند.
جهت آشنایی با دلیل هواگیری پکیج، نحوه هواگیری پکیج، چگونگی اطمینان حاصل کردن از صحیح بودن هواگیری پکیج و نکاتی که باید پس از انجام هواگیری پکیج به آنها توجه نمایید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
اگر قصد تعمیر پکیج و سرویس این سیستم در تهران و کرج را دارید، با ما در بیتا سرویس تماس بگیرید.
آموزش نحوه هواگیری پکیج
در ابتدا به مراحل و آموزش هواگیری پکیج میپردازیم و در ادامه به بررسی دلایل هواگیری و مشکلات ناشی از هواگیری نکردن پکیج میپردازیم.
بار دستگاه باید بین یک تا یک و نیم باشد و زمانیکه فشار بالاتر از این شد، باید دستگاه را هواگیری نمود. همچنین زمانیکه در داخل پکیج سر و صدای آب شنیده شد، بهتر است اقدام به هواگیری نمایید. اگر میخواهید بدانید فشار پکیج باید چند باشد کلیک کنید.
هواگیری پکیج همانند نصب بخاری ساده و البته حساس و مهم است. اگر دقت لازم را در زمان هواگیری پکیج نداشته باشید و یا در زمان مناسب این کار را نکنید، شاید به شما آسیبی وارد نشود، اما سیستم پکیج را دچار آسیب میکند. در چنین شرایطی باید هزینههای هنگفتی برای سرویس پکیج خود بپردازید.
- مرحله اول: ابتدا باید پکیج روشن بوده و در حالت زمستان و گرم کردن قرار گیرد. (برای آشنایی با چگونگی راه اندازی پکیج کلیک کنید.)
- مرحله دوم: سپس باید قسمت پایینی پکیج را باز کرده و اجازه دهید آب و هوا به طور کامل از پکیج خارج شود. برای این کار باید تمام ورودی و خروجی رادیاتورهای متصل به پکیچ باز بوده و هیچ صدای غیر طبیعی از رادیاتورها به گوش نرسد.
- مرحله سوم: جهت انجام هواگیری پکیج، باید یک انبردست یا پیچگوشتی در اختیار داشته و پیچ بالایی پکیج را باز نمایید. بدین صورت هوای داخل پکیج خارج میشود و شما میتوانید تمامی ورودی و خروجیها را متصل نمایید.
- مرحله چهارم: سپس ظرفی بزرگ در زیر پیچ قرار دهید، تا در صورت خارج شدن آب محیط اطراف خیس نشود.
- مرحله پنجم: پس از آنکه مقداری آب از پکیج خارج میشود، پیچ را سفت کنید. بهتر است پیچ را خیلی باز نکنید تا آب با فشار زیاد از پکیج خارج نشود.
- مرحله ششم: پس از هواگیری، باید فشار پکیج مورد نظر خود را دوباره تنظیم نمایید. برای این کار کافی است شیر زیر پکیج را باز کرده و پس از تنظیم فشار آب، آن را ببندید.
هنگام هواگیری پکیجها باید به نکات زیر توجه نمایید:
- جهت هواگیری پکیج بهتر است از نزدیکترین رادیاتور به پکیج شروع نمایید، زیرا جریان آب گرم در آن سریعتر از سایر رادیاتورها است.
- هنگام هواگیری پکیج ممکن است سر و صدای زیادی شنیده شود که یک امر طبیعی است. پس از گذشتن مدت کوتاهی، این صداها کمتر شده و فشار آب خروجی یکنواخت میشود.
- بهتر است هنگام نصب و راهاندازی پکیج و رادیاتورها، جهت هواگیری بهتر کمی شیب برای آن در نظر بگیرید. شیب حدود 5 سانتیمتر مناسب است.
- در صورتی که در طبقات بالایی آپارتمان قرار دارید، باید هواگیری بیشتری انجام دهید. زیرا سطح آب در سیستم گردشی رادیاتور پایین بوده و باید تخلیه هوای موتورخانه مرکزی نیز انجام شود. این کار تخصصی بوده و باید توسط افراد ماهر انجام شود.
در مورد روش هواگیری رادیاتور هم بخوانید.
چگونه میتوان از درست انجام دادن هواگیری پکیج اطمینان حاصل کرد؟
- پس از هواگیری پکیج میتوانید بار دیگر شیر زیر پکیج را به آرامی باز کنید تا هوا و آب باقیمانده را خارج کنید.
- همچنین میتوانید به کمک مانومتر فشار آب پکیج را پس از هواگیری اندازهگیری نمایید. این فشار باید بین 1.5 تا 2 بار باشد.
چرا باید پکیج را هواگیری نمود؟
در مدت زمانی که پکیج خاموش بوده و مورد استفاده قرار نمیگیرد، هوا در داخل لولهها و مسیر جریان آب گرم تجمع پیدا میکند. در این شرایط، زمانی که پکیج روشن میشود آب گرم باید به خوبی در همه بخشهای پکیج منتقل شود تا به خوبی فضا را گرم نماید. اما وجود هوا در داخل لولههای پکیج، از حرکت آب گرم جلوگیری کرده و فشار آن بسیار کاهش خواهد کرد. به طور کلی دلایل هواگیری پکیج میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- کنترل فشار (بار) آب در داخل لولهها
- عدم سرد شدن آب حمام
- ایجاد هوای گرم یکنواخت
- افزایش ایمنی پکیج
به همین دلیل پیش از استفاده از پکیج ابتدا باید هوای داخل پکیج را خارج کرد، تا عملکرد پکیج شما به بهترین شکل انجام شود. در صورتی که پکیج شما قدیمی و یا فرسوده است، باید هواگیری دستگاه را به افراد متخصص و ماهر بسپارید.
عدم هواگیری پکیج چه مشکلاتی را به همراه دارد؟
- سرد و گرم شدن آب خروجی از پکیج
- شنیدن سر و صدای زیاد از پکیج
- گرم نشدن آب خروجی از پکیج
- خاموش شدن و از کار افتادن پکیج
- عدم گرم شدن پکیج به صورت یکنواخت
آیا افزایش فشار پکیج پس از هواگیری خطرناک است؟
پس از به اتمام رسیدن هواگیری پکیج، باید فشار آن را تنظیم نمایید. پس از هواگیری فشار بار دستگاه به صفر میرسد، برای تنظیم آن باید شیر آبی رنگ زیر پکیج را باز کنید. فشار استاندارد بین 1.5 تا 2 بار است.
افزایش فشار پکیج پس از هواگیری امری طبیعی است و افزایش فشار تا 2 بار خطرناک نیست؛ زیرا پکیج میتواند به صورت خودکار فشار مضاعف را خنثی کند. در صورت وجود حوله خشککن در حمام، با هواگیری آن، بار دستگاه کاهش پیدا میکند. اما افزایش بار پکیج زمانی مشکل ایجاد میکند که فشار آن به بیش از 3 بار برسد که این افزایش فشار میتواند آسیبهای زیر را به پکیج وارد کند:
- نشت آب و ایجاد رطوبت و نم
- زنگ زدگی و پوسیدگی لولههای پکیج
- آسیب رساندن به اجزای داخلی پکیج
در مورد هواگیری پمپ پکیج هم بخوانید.
هواگیری پکیج خود را به کجا میتوان سپرد؟
بیتا سرویس یکی از فروشگاههای معتبر و مطمئن در زمینه فروش انواع محصولات سرمایشی و گرمایشی از جمله پکیج است که شما میتوانید هر یک از محصولات مورد نظر را با برندهای متنوع از این فروشگاه تهیه نمایید. علاوه بر این، مجموعه بیتا سرویس خدمات نصب، راهاندازی، تعمیر و سرویس محصولات سرمایشی و گرمایشی را نیز به شما ارائه داده و شما میتوانید جهت دریافت این خدمات از جمله هواگیری پکیج، با شمارههای موجود در سایت تماس گرفته و درخواست اعزام تکنسین ماهر و متخصص به محل مورد نظر خود نمایید.
در صورت بروز مشکل حین هواگیری پکیج چه کار کنم؟
اگر در هر مرحله از هوا گیری پکیج به مشکل برخوردید، حتما با تعمیرکار پکیج تماس حاصل نمایید.اگر ساکن کرج و تهران هستید گروه فنی بیتا سرویس آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
برای خرید پکیج گرمایشی در برندها و مدلهای مختلف میتوانید با بیتا سرویس تماس بگیرید.