کانال کشی گالوانیزه چیست و چه کاربردی دارد؟
کانال کشی گالوانیزه نوعی کانال است که برای تهویه و گردش هوای سرد و گرم در محیط مورد استفاده قرار میگیرد. جنس این کانالها از ورق فلزی گالوانیزه با ضخامت مختلف است. در این کانالها از روکش عایقی برای کاهش دما استفاده شده است.
کانال سازی گالوانیزه در مدل های مختلف کانال گالوانیزه چهارگوش، کانال گالوانیزه گرد، کانال گالوانیزه اسپیرال و عایق شده طراحی و اجرا می شود و شما می توانید با توجه به شرایطی که قرار است کانال کشی در آن جا انتخاب شود یکی از مدل ها را انتخاب کنید.
از کاربرد این سیستم میتوان به انتقال هوا و استفاده به عنوان تهویهی مطبوع در محیطهای صنعتی و خانگی که از سیستمهایی مانند داکت اسپلیت و روفتاپ پکیج برای سرمایش و گرمایش استفاده میشود، اشاره نمود.
داکت اسپلیت از سیستمهای محبوب در زمینه تامین سرمایش و گرمایش محیط است و برای نصب و راه اندازی این سیستم باید از کانال کشی گالوانیزه استفاده نمایید.
از مزایای انتخاب این کانال کشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- طراحی انتخاب شده به گونه ای می باشد که استحکام بالایی دارند و می توانند فشار هوای زیادی را تحمل کند.
- نصب آسان
- قیمت مناسب
- عمر مفید طولانی
- مقاوم در برابر رطوبت، اجسام تیز و برنده
برای استفاده از خدمات کانال کشی داکت اسپلیت میتوانید با بیتا سرویس تماس بگیرید.
اجرای کانال کشی گالوانیزه در کرج
اگر ساکن یکی از مناطق شهر کرج هستید و قصد اجرای کانال کشی گالوانیزه در کرج را دارید می توانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما در مجموعه بیتا سرویس به شما کمک کنند. همکاران ما که برای اجرا و نصب کانال گالوانیزه به محل مد نظر شما اعزام می شوند نصب آن را به صورتی که در ادامه اشاره می کنیم انجام می دهند.
جهت نصب کانال گالوانیزه نیاز است تا برای محکم کردن درز به هم، از انتها شروع و به بخش انتهایی دیگر حرکت کنند تا بتوانید از صدای درز حین به هم خوردن مطلع شوید. برای این که از نشت هوا جلوگیری شود نیاز است تا درزهای موجود با استفاده از درزگیر مجرای آب بندی شوند. توجه به این موضوع کمک می کند تا راندمان کاری انرژی افزایش پیدا کند و مصرف برق و آب به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.
زمانی که قرار است اتصال به اتصالات ورق فلزی انجام شود نیاز است تا انتهای چین خورده کانال را به انتهای مستقیم اتصال لغزانده و با پیچ های ورق فلزی در مرکز ثابت شود. برای عایق بندی ورق های مجرای فلزی نیاز است از عایق فایبرگلاس در اطراف کانال ورق فلزی از خارج استفاده شود.
انواع کانال گالوانیزه
این کانالها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
کانال گالوانیزه تهویه
دستگاهی که برای تامین سرما و گرما مورد نیاز محیط مورد استفاده قرار می گیرند جزو سیستم های تهویه محسوب می شوند. کانال کشی گالوانیزه تهویه لوله های انتقال هوا می باشد که برای تولید آن ها از ورق فلزی گالوانیزه با ضخامت های گوناگون استفاده می شود. جهت کاهش میزان اتلاف انرژی و دما از روکش عایقی استفاده شده است. عایق های انتخابی می تواند از نوع پشم شیشه و یا فایبربورد باشد.
کانال هوا گالوانیزه
کانال هوا گالوانیزه موظف است تا نسبت به دریافت هوای تولیدی دستگاه مطبوع اقدام کند و بعد از انجام پاکسازی های مورد نیاز کمک کند تا هوا را به دستگاه برگرداند. ساخت و اجرای این مدل نیازمند مصالح محکم و مقاوم می باشد تا میزان استحکام بالایی داشته باشد و تحمل ضربه و مقاومت در برابر پارگی و خوردگی را داشته باشد.
کانال کولر گالوانیزه
کانال کولر گالوانیزه در دو مدل چهار گوش و گرد طراحی و تولید می شوند و موظف به انتقال برودت و تهویه می باشد. به خاطر رسانایی حرارتی بالای ورق های گالوانیزه جهت جلوگیری از میعان باید کاملاً عایق بندی شوند. (عایق انتخابی از نوع پشم شیشه و یا پشم سنگ باشد.)
چگونگی اجرای کانال کشی گالوانیزه
اجرای کانال گالوانیزه یک کار بسیار تخصصی است و بهتر است از افراد با تجربه و ماهر در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه به مواردی که در هنگام کانال کشی باید به آن دقت نمایید، میپردازیم.
انتخاب ورق مناسب برای اجرا
نوع ورق کانال انتخابی در تعیین کیفیت هوای خروجی بسیار کمک کننده می باشد. با توجه به این که به مرور زمان ممکن است کانال سوراخ شود به همین خاطر انتخاب درست ورق برای ساخت کمک می کند تا هزینه های مرتبط با تعمیر و بازسازی کاهش پیدا کند. به همین خاطر توصیه می کنیم ورق گالوانیزه انتخاب شود.
انتخاب نوع کانال با توجه به طراحی ساختمان
در گام اول نیاز است تا نوع کانال کشی در سازه ها با توجه به سبک انتخابی برای ساختمان انتخاب شود. می توانید کانال کشی اسپیرال و یا چهارگوش را برای فضای مد نظر خود انتخاب کنید. انتخاب بهترین موقعیت برای دریچه هوادهی فضا باید به گونه ای انتخاب شود که همزمان با روشن کردن کولر بهترین عملکرد را داشته باشد. در مواردی که دریچه هوا در محل مناسبی در نظر گرفته نشده باشد کولر عملکرد مناسبی نخواهد داشت.
بررسی سرعت جریان باد
برای این که در مورد نحوه ی انتخاب مسیر درست برای انتقال جریان هوا در نحوه اجرای کانال کشی با مشکل روبرو نشوید نیاز است تا به موارد مختلف اعم از حرارت محیط، عدم نشتی، راستا کانال کشی، اندازه کانال هوا، میزان افت فشار، افت اصطکاک، انتقال باد، مقدار متراژ فضا و... توجه داشته باشید. در صورت انتخاب کانال هایی با سطح مقطع گرد می توانید مواردی اعم از افت فشار کم، میزان سر و صدای پایین و بازدهی بالاتر را از دستگاه انتظار داشته باشید.
طراحی انتخاب شده برای کانال های چهارگوش به گونه ای می باشد که مزایای انتخاب مدل های گرد را ندارد اما به خاطر قرارگیری بهتر در محیط افراد ترجیح می دهند این مدل را انتخاب کنند. جهت جلوگیری از لرزش و سر و صدای زیاد از ورق هایی با ضخامت بیشتر استفاده می شود.
عایق بندی کانال ها
عایق کاری از مهم ترین مواردی می باشد که نیاز است در مورد کانال کشی و داکت های تأسیساتی به آن توجه شود. عایق بندی مناطق مختلف اعم از محل نصب دریچه ها، اتصال کانال ها به یکدیگر و... ضروری می باشد. انتخاب عایق بندی درست کمک می کند تا انتظار داشته باشید تا کولر بهترین عملکرد را داشته باشد.
به طور کلی می توان گفت که پیاده سازی سیستم های کانال کشی به صورت زیر می باشد.
- ارزیابی شرایط پروژه و بررسی مسیر کانال ها
- برداشت از محل پروژه توسط متخصصین
- آماده سازی های مربوط به تهیه نقشه های اتوکد
- تأیید نقشه ها توسط کارفرمایان
- مدولار کردن نقشه ها و ساخت قطعات
- درزگیری و هوابندی قسمت انتهایی قطعات کانال ها
- اتصال کانال های گالوانیزه
نکات مهمی که باید در مورد ساخت و نصب کانال به آن ها توجه شود.
- نیاز است تا کانال های فرعی دارای دمپر باشند.
- در بخش انتهایی تمام مسیرها نیاز است تا برای کانال ها دریچه هوا نصب شود.
- کانال هایی که گرد می باشند جریان هوا را به صورت یکنواخت به محیط مد نظر شما انتقال می دهند. به هیچ عنوان نباید دمپرها و تقسیم کننده ها لبه اضافی داشته باشند.
- در نظر گرفتن دمپر دود جهت جلوگیری از ورود دود به داخل کانال ها ضروری می باشد.
- ورق های انتخابی برای کانال کشی باید به صورت استاندارد باشند.
- کانال کشی ساختمان باید همراه با عایق کاری باشد.
- نیاز است تا همه ی کانال های فرعی دارای تقسیم کننده و پره راهنما باشند.
- در نظر گرفتن فضایی به نام اتاقک هوا برای اتصال دو یا چند کانال هوا ضروری است.
- ضخامت در نظر گرفته شده برای ورق فلزی در کانال های معمولی باید تا 3 میلی متر ضخامت داشته باشد و برای سایر موارد باید ضخامتی بین 3 تا 16 میلی متر داشته باشد.
- تمام رایزرها (لوله های عمودی و اصلی ساختمان) باید در داخل داکت اجرا شوند.
- در نظر گرفتن دریچه بازدید ضروروی می باشد و نیاز است تا لبه های کانال ها به گونه ای باشد که کاملاً همسو با جریان باد باشد.
- در نظر گرفتن تقسیم کننده و پره راهنما در تمام کانال های فرعی نیاز است.
- استفاده از اتصال برزنتی در دهانه مکش و رانش
مطالب و خدمات مرتبط: