آیا میدانید چیلر تراکمی آب خنک چیست و چه کاربردی دارد؟ و یا میدانید هنگام خرید چیلر تراکمی آبی باید به چه نکاتی توجه نمایید؟ ما در این متن قصد داریم چیلر تراکمی آب خنک را به شما معرفی نموده و انواع چیلر آبی، کاربردها و مزایای استفاده از چیلر تراکمی آبی، اجزا تشکیل دهنده چیلر آب خنک، نحوه عملکرد چیلر تراکمی آب خنک و راهنمای خرید این دستگاه را برای شما بیان کنیم تا بتوانید با اطلاعات درست و دقیق، چیلر مورد نظر خود را برای محیط مسکونی، اداری و یا تجاری خود انتخاب نمایید.
چیلر تراکمی آب خنک چیست؟
چیلر تراکمی آب خنک که به آن چیلر آبی نیز گفته میشود، با خنک کردن آب موجود در سیستم برودتی، مبرد دستگاه را به حالت مایع در میآورد. این دستگاه مجهز به کندانسور آبی است به همین دلیل به آن چیلر تراکمی آبی گفته میشود. آب خنکی که در این دستگاه ایجاد میشود، علاوه بر خنک نمودن گاز مبرد، به برج خنک کننده یا کولینگ تاور نیز رفته و بر روی لولههای مسی کندانسور به جریان در میآید تا موجب دفع حرارت در کندانسور شود. این دستگاه یک مدل محبوب چیلر است و برای خنک نمودن محیط مورد استفاده قرار می گیرد.
با دستگاه چیلر تراکمی هواخنک هم آشنا شوید.
آشنایی با انواع چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی آبی بر اساس محدوده تبرید به دو نوع تقسیمبندی میشود:
- چیلر تراکمی آب خنک 20 تا 80 تن
- چیلر تراکمی آب خنک 100 تا 1000 تن
کاربردهای چیلر آبی
- راکتورهای صنایع غذایی و دارویی
- سیستم برودتی و کاهش دما در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری
- کاهش دمای ماشینآلات صنعتی
- دستگاههای تزریق پلاستیک
نحوه عملکرد چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی چگونه است؟
سیکل سرمایشی چیلر تراکمی آب خنک، 4 مرحله دارد که شامل موارد زیر میشوند:
- تراکم به وسیله کمپرسور
- چگالش به کمک کندانسور
- اختناق توسط شیر انبساط
- تبخیر به وسیله اواپراتور
گاز مبرد دستگاه توسط کمپرسور متراکم شده و به پوسته کندانسور وارد میشود. این گاز در کندانسور حرارت خود را از دست داده و به آب برج خنککننده که درون کویل کندانسور منتقل میکند. در این حالت گاز مبرد به مایع تبدیل شده و هنگام عبور از شیر انبساط فشار آن کاهش پیدا میکند و به دنبال آن دمای سیال نیز کمتر میشود. مایع مبرد وارد کویل اواپراتور شده و به دلیل کاهش دما مقداری از آن تبخیر شده و مخلوطی از مبرد گاز و مایع به داخل اواپراتور منتقل میشود. با وارد شدن مبرد به اواپراتور، آب سرد نیز به اواپراتور وارد شده و تبادل حرارتی انجام میدهند تا دمای آب کاهش پیدا کرده و از چیلر خارج شود. این آب سرد وارد سیستم سرمایشی شده و از روی کوبلهای مسی فن کویل عبور میکند تا عمل سرمایش انجام شود. پس از آن خروج آب از چیلر، مبرد نیز تبخیر شده و مجددا به کمپرسور برمیگیردد تا سیکل تبرید تکرار شود.
اجزای چیلر آبی
- کندانسور
- کمپرسور
- پمپ
- مبرد و لولهکشی
- اواپراتور
- تجهیزات برج خنک کننده
- شیر انبساط
معرفی انواع کندانسوری که در چیلر تراکنی آبی استفاده میشود.
کندانسور چیلر تراکمی آب خنک میتواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه هر یک از انواع آن را به شما معرفی خواهیم کرد.
- کندانسور پوسته و لوله در چیلر آبی: در این نوع چیلر، لولههای حاوی سیال گرم (مایع مبرد داغ) درون پوستهای با جریان آب سرد قرار دارد که جریان سیال گرم از کندانسور وارد لولهها شده و جریان آب خنک از برج خنک کننده خارج شده است. این نوع کندانسور استحکام بالا، عملکردی ساده و قابلیت جابجایی آسانی دارد که از نظر هزینه مقرون به صرفه است.
- کندانسور دو مبدل چیلر تراکمی آب خنک: این کندانسور دو لوله دارد که بین آنها جریان آب سرد قرار میگیرد. از این کندانسور برای چیلرهای آبی با ظرفیت کم استفاده میشود.
- کندانسور صفحهای چیلر تراکمی آبی: در این کندانسور از صفحات بر روی هم استفاده شده که از میان این دو صفحه، آب گرم و سرد جریان دارد. چیلری که این نوع کندانسور را داشته باشد، ابعاد کم، اما تحمل فشار بالایی دارد.
- کندانسور پوسته و کویل مارپیچ در چیلر آب خنک: این نوع کندانسور بسیار مشابه کندانسور پوسته و لوله است، با این تفاوت که لوله درون پوسته، به صورت مارپیچ قرار گرفته است. از این نوع کندانسور در چیلرهایی استفاده میشود که ظرفیت پایینی دارند.
راهنمای خرید چیلر تراکمی آب خنک
- اولین نکتهای که باید هنگام خرید چیلر تراکمی آب خنک به آن توجه نمایید، شرایط اقلیمی و آب و هوای منطقه مورد نظر شما است.همانطور که گفتیم چیلر آب خنک برای تمامی اقلیمها مانند نواحی مرطوب مناسب نیست.
- پیش از خرید چیلر آبی باید از نظر در دسترس بودن منایع آبی اطمینان پیدا نمایید.
- چیلرهای آب خنک برای ظرفیتهای برودتی پایین مناسب نیست. در صورتی که قصد خرید چیلر آبی برای سیستمهای برودتی با ظرفیت پایین را دارید، باید توجه داشته باشید که کمپرسور ان از نوع اسکرو و سانتریفیوژ باشد.
- هنگام انتخاب چیلر آبی به نوع کندانسور آن توجه نمایید. در کندانسورهای صفحهای به دلیل داشتن فاصله کم میان صفحات خود، امکان ایجاد شدن رسوب در این فاصله بین صفحات وجود دارد. به همین دلیل باید در زمانهای معین رسوبات آن را تخلیه نمایید.
- چیلرهای آب خنک کندانسورهای کوچکتری دارند، به همین دلیل فضای کمتری را اشغال میکنند. اما به دلیل نیاز آنها به برج خنک کننده، باید پیش از خرید فضایی را برای آن تعبیه نمایید.
- بهتر است از این چیلرها در شهرهای دارای آلودگی هوایی استفاده نشود. زیرا چیلرهای آبی دچار رسوب میشوند.
- اگر کاربرد مورد نظر شما از چیلر آبی، از نوع زیر صفر بوده و به آب منفی 10 درجه نیاز دارید، چیلر تراکمی آب خنک بهترین انتخاب است.
استفاده از چیلر آب خنک چه مزایایی دارد؟
- کاهش مصرف انرژی
- کاهش آلودگی صوتی
- افزایش ظرفیت کاری
- دارای ابعاد و اندازه کوچک
- هزینه خرید اولیه پایین
- سطح لرزش کم
- فشار کاری پایین
- افزایش راندمان سرمایشی
- عدم نیاز به دسترسی به فضای باز
- مناسب برای دماهای زیر صفر
معایب چیلر آبی
- مصرف آب بالا
- وابستگی و نیاز به برج خنککننده
- محدودیت در امکان استفاده در اقلیمهای مختلف
- نیاز به سیستم پمپاژ برج خنک کننده
- نیاز به سختگیر آب جبرانی برج خنک کننده
از کجا میتوان چیلر آب خنک یا چیلر آبی را خریداری نمود؟
بیتا سرویس یکی از فروشگاههای معتبر در زمینه فروش و اجرا انواع سیستم سرمایشی و گرمایشی است که شما میتوانید انواع سیستم برودتی و انواع چیلر تراکمی آب خنک مورد نظر خود را از این مجموعه خریداری نمایید. مجموعه بیتا سرویس علاوه بر فروش انواع محصولا سرمایشی و گرمایشی، خدماتی همچون نصب، راهاندازی، سرویس و تعمیر دستگاههای شما را به شما ارائه میدهد تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید به راحتی تعمیر دستگاه خود را به دست تکنسینهای ماهر و حرفهای این مجموعه بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع چیلر تراکمی آب خنک و قیمت آن در فروشگاه بیتا سرویس و همچنین ثبت سفارش، با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.