X
09121074065 همراه
چیلر تراکمی هوا خنک

چیلر تراکمی هوا خنک یکی از انواع چیلر است که برای ایجاد سرمایش محیط و تولید آب سرد مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم از هوای محیط برای دفع حرارت استفاده می شود. این سیستم با گردش آب یا مایعات دیگر، برای جذب گرما و کاهش دمای منطقه یا تجهیزات کار می کند.

بیتا سرویس
بیتا سرویس

چیلر تراکمی هواخنک نوعی سیستم برودتی و تهویه هوا مطبوع است که جهت سرمایش محیط و تولید آب سرد به کار می‌رود. دلیل استفاده از واژه تراکمی این است که مبرد دستگاه در فرآیند سرمایش توسط کمپرسور متراکم شده و پس از گرفتن گرمای مسیر حرکت خود، آن را در کندانسور به هوا انتقال می‌دهد. اگر قصد خرید چیلر تراکمی هواخنک برای ساختمان‌های مسکونی، اداری و یا تجاری را دارید، بهتر است ابتدا با چیلر تراکمی هوایی و انواع این سیستم برودتی آشنا شده و بدانید نحوه عملکرد آن چگونه است تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

این دستگاه یکی از مدلهای چیلر است که برای ایجاد سرمایش در محیط و تامین آب سرد سایر سیستم های خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد. چیلر دارای دو مدل چیلر تراکمی و جذبی است.

چیلر تراکمی هواخنک چیست؟

چیلر تراکمی هواخنک یا چیلر تراکمی هوایی دستگاهی است که اساس عملکرد آن سیکل تبرید تراکمی بخار است و آب سرد تولید می‌کند. این عبارت به این معنی است که چیلر تراکمی هوایی برای کاهش دمای مبرد در کندانسور از فن و هوای موجود در اطراف استفاده می‌کند و نیازی به مصرف آب ندارد. از این نوع چیلر در مناطقی که آب و هوای شرجی دارد و منابع آب آن‌ها محدود است، استفاده می‌شود و راندمان کاری این دستگاه در این مناطق بالاتر است.

چیلر تراکمی هواخنک

در مورد چیلر تراکمی آب خنک هم بدانید.

آشنایی با انواع چیلر تراکمی هواخنک

چیلر هوایی بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور خود به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. اینکه برای چیلر مورد نظر کدام نوع کمپرسور یا کندانسور باید انتخاب شود به فاکتورهای مختلفی مانند شرایط اقلیمی محیط مورد نظر، شرایط مالی کارفرما، بررسی‌های فنی و … بستگی دارد. انواع چیلر تراکمی هواخنک شامل موارد زیر می‌شوند:

انواع چیلر تراکمی هواخنک بر اساس نوع کمپرسور

به طور کلی 5 نوع کمپرسور را می‌توان در چیلر هوایی به کار برد:

کمپرسور روتاری (Rotary)

از این نوع کمپرسور در چیلر هوایی با ظرفیت بسیار پایین استفاده می‌شود، به همین دلیل در اکثر موارد برای مینی چیلر گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. کمپرسور روتاری از میل‌لنگ، پره، پیستون و … تشکیل شده و عملکرد آن مشابه کمپرسور پیستونی است.

کمپرسور پیستونی (Reciprocating)

از این کمپرسور برای چیلرهای هواخنکی استفاده می‌شود که ظرفیت میانی داشته باشند. از جمله قطعات کمپرسور پیستونی می‌توان به میل‌لنگ، پیستون، شاتون، سوپاپ و … اشاره کرد.

کمپرسور سانتریفیوژ (Centrifugal)

کمپرسور سانتریفیوژ  یا گریز از مرکز حجم جابجایی زیادی دارد، به همین دلیل از آن برای سیستم‌های برودتی با ظرفیت بسیار بالا استفاده می‌شود. این کمپرسور انرژی جنبشی و  فشار گاز مبرد را افزایش می‌دهد و می‌تواند بدون روغن کار کند.

کمپرسور اسکرال (Scroll)

درون این نوع کمپرسور از دو مارپیچ حلزونی استفاده می‌شود، به همین دلیل آن را با نام اسکرال می‌شناسند. این مارپیچ‌ها فشار گاز مبرد را افزایش می‌دهد تا بازدهی چیلر را افزایش دهد. کمپرسور اسکرال به طور معمول در چیلرهای هواخنک با ظرفیت پایین استفاده می‌شود.

کمپرسور اسکرو (Screw)

کمپرسور اسکرو از دو مارپیچ تر و ماده تشکیل شده که می‌تواند عملکرد تراکم در گاز مبرد را بهبود ببخشد. از این کمپرسور در سیستم‌های با ظرفیت بالا استفاده می‌شود.

انواع چیلر تراکمی هواخنک بر اساس نحوه بکارگیری کندانسور

چیلر تراکمی هوایی بر اساس نحوه بکارگیری کندانسور به دو نوع دسته‌بندی می‌شود:

چیلر تراکمی هواخنک یکپارچه (Packaged)

این چیلر هوایی از یک یونیت ساخته شده است که تمامی متعلقات آن نیز در همان یونیت قرار دارند. این دستگاه به آسانی و تنها با یک انشعاب آب و برق راه‌اندازی می‌شود. باید توجه داشته باشید که یونیت این دستگاه به دلیل مکانیسم کاری کنداسور هوایی آن باید در محوطه آزاد قرار بگیرد.

چیلر تراکمی هواخنک دو پارچه (Split)

این چیلر از دو یونیت جداگانه تشکیل شده است که در یونیت اول کندانسور هوایی آن قرار گرفته و مجموعه کمپرسور، اواپراتور و شیر انبساط نیز در یونیت دوم قرار می‌گیرد. این طراحی برای زمانی مناسب است که بام ساختمان توانایی تحمل وزن چیلر یکپارچه را نداشته و نیاز باشد که یونیت دوم در محلی دیگر مانند موتورخانه نصب شود.

مشخصات فنی چیلر تراکمی هوایی

  • همانطور که گفتیم در طراحی چیلرهای هواخنک می‌توان از انواع کمپرسورها استفاده نمود که انتخاب نوع کمپرسور به ظرفیت چیلر بستگی دارد.
  • در کویل کندانسور این چیلر، از لوله‌های مسی استفاده می‌شود که با فن‌های آلومینیومی و فین‌ها احاطه شده‌اند. فن‌ها می‌توانند بر اساس درخواست و نیاز مشتری از نوع ایرانی یا خارجی باشد.
  • اواپراتور چیلر هواخنک می‌تواند از نوع پوسته و لوله (Shell and Type) و یا از نوع صفحه‌ای (Plate Type) باشد.
  • دمای آبی که از اواپراتور خارج می‌شود، نباید از 7 درجه پایین‌تر باشد.

نحوه عملکرد چیلر هوایی چگونه است؟

  1. مرحله اول: ابتدا مبرد سیال دستگاه در اواپراتور تبخیر شده و سپس وارد کمپرسور می‌شود.
  2. مرحله دوم: گازی که به کمپرسور وارد می‌شود، تحت فشار قرار گرفته و پس از متراکم شدن، دمای آن بالا می‌رود.
  3. مرحله سوم: در این مرحله بخار از کمپرسور خارج شده و به سمت کندانسور حرکت می‌کند تا گرمای خود را به محیط منتقل کرده و تبدیل به مایع شود.
  4. مرحله چهارم: فن‌هایی که درون چیلر قرار دارند، هوا را با فشار از روی لوله‌های حامل گرمای تلف شده عبور داده و موجب می‌شود گاز تبخیر شده به مایع تبدیل شود. در انتهای این مرحله مایعی با دمای بالا تولید می‌شود.
  5. مرحله پنجم: گاز مبرد مایع به شیر انبساط وارد شده و فشار و دمای آن کاهش پیدا می‌کند. در شیر انبساط گاز مبرد ترکیبی از گاز و مایع است که به آن دو فاز نیز گفته می‌شود.
  6. مرحله ششم: مایع به کویل اواپراتور وارد شده و به دلیل فشار پایینی که دارد، با دریافت گرمای آب اطراف کویل به بخار تبدیل می‌شود و آب اواپراتور را خنک می‌کند.
  7. مرحله هفتم: آب درون کویل اواپراتور توسط سیستم پمپاژ به سمت فن کویل و هواساز منتقل می‌شود تا هوای خنک ایجاد کند.
  8. مرحله هشتم: در انتها نیز گازی که در اواپراتور تبخیر شده، به کمپرسور وارد می‌شود.

اجزا چیلر تراکمی هواخنک

  • کمپرسور یا موتور دستگاه
  • کندانسور هوایی
  • اواپراتور
  • شیر انبساط
  • مبرد
  • لوله‌های انتقال دهنده مبرد و آب

هنگام انتخاب چیلر تراکمی هوایی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

  • اگر قصد استفاده از چیلر هواخنک در مناطق گرمسیری را دارید سایز بزرگتر، و برای مناطق سردسیر، سایز کوچکتر را انتخاب نمایید.
  • هنگام انتخاب چیلر به ظرفیت کندانسور توجه نمایید.
  • میزان تولید صدا یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرده و یک مکان مناسب برای قرار دادن یونیت آن انتخاب کنید.
  • تعداد مدار و میزان مصرف برق چیلر هوایی نیز اهمیت زیادی دارند و باید هنگام خرید چیلر تراکمی هواخنک به این نکته نیز دقت کنید.
  • باید این نکته را در نظر داشته باشید که چیلر هوایی باید در یک فضای باز نصب شود.

استفاده از چیلر هواخنک چه مزایایی دارد؟

  • بدون نیاز به برج خنک‌کننده
  • عدم نیاز به سیستم‌های سختی‌گیر
  • صرفه‌جویی در مصرف آب به دلیل عدم نیاز به آب برای خنک کردن هوا
  • امکان استفاده و عملکرد مطلوب در مناطقی با هوای گرم و خشک و یا مرطوب
  • امکان استفاده برای کاهش دمای مبرد
  • قادر به کاهش دمای آب در محدوده -10 تا 3 درجه سانتی‌گراد
  • امکان استفاده برای کاهش دمای ماشین‌آلات صنعتی حساس
  • عدم نیاز به تعمیر و سرویس به تعداد دفعات بالا

معایب چیلر تراکمی هوایی

  • مصرف برق زیاد
  • تولید صدا و لرزش بالا
  • فشار کاری بالا
  • هزینه خرید بالا
  • نیاز به فضای باز و هوای آزاد
  • راندمان سرمایشی پایین
  • ابعاد و اندازه بزرگتر

از کجا می‌توان چیلر تراکمی هواخنک را خریداری نمود؟

فروشگاه بیتا سرویس خدمات فروش، طراحی و اجرای انواع محصولات سرمایشی و سیستم تهویه مطبوع را برای مشتریان عزیز خود با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره در زمینه خرید چیلر تراکمی هواخنک برای محیط مورد نظر خود و اطلاع از هزینه چیلر هوایی، با شماره‌های درج شده در سایت تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. علاوه بر این، شما می‌توانید با خرید چیلر تراکمی هوایی مورد نظر خود از بیتا سرویس، از خدمات پس از فروش این مجموعه از جمله نصب، تعمیر، سرویس و تعویض قطعات آن نیز بهره‌مند شوید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید