داکت اسپلیت و چیلر دو گزینه محبوب و بسیار پرکاربرد از انواع سیستم تهویه مطبوع به شمار میروند که هر یک ویژگیها و مزایای خاص خود را داشته و در فضاهای مختلفی کاربرد دارند. با مقایسه داکت اسپلیت با چیلر میتوان متوجه شد که این دو سیستم از نظر نحوه عملکرد، نصب، هزینهها و میزان مصرف انرژی با یکدیگر تفاوت زیادی دارند.
از مهمترین تفاوتهای داکت اسپلیت و چیلر میتوان به این موارد اشاره نمود:
1- مورد اول بررسی تفاوت روش خنکسازی این دو دستگاه:
- داکت اسپلیت: هوا را مستقیماً خنک میکند.
- چیلر: آب را خنک کرده و از آن برای سرمایش محیط استفاده میکند.
-
کاربری:
- داکت اسپلیت: برای ساختمانهای کوچک و متوسط (واحدهای مستقل).
- چیلر: برای ساختمانهای بزرگتر و سیستمهای مرکزی.
-
مصرف انرژی:
- داکت اسپلیت: مصرف برق بالاتر.
- چیلر: راندمان بهتر و مصرف بهینه در مقیاسهای بزرگ.
-
هزینه نصب و نگهداری:
- داکت اسپلیت: هزینه اولیه و نگهداری کمتر.
- چیلر: هزینه نصب و نگهداری بالاتر.
-
سرمایش مستقل یا مرکزی:
- داکت اسپلیت: سرمایش مستقل برای هر واحد.
- چیلر: سرمایش مرکزی برای کل ساختمان.
برای مشاهده محصولات داکت اسپلیت و چیلر و بررسی مشخصات محصولات روی لینک کلیک کنید.
داکت اسپلیت و چیلر چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
چیلر و داکت اسپلیت هر دو از انواع سیستم تهویه مطبوع به شمار میروند که در میان محیطهای تجاری، اداری و مسکونی بسیار کاربرد دارند. این دستگاهها برای تامین سرمایش و گاهی گرمایش ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. در مقایسه داکت اسپلیت با چیلر میتوان تفاوتهای بسیاری را مشاهده کرد که این تفاوتها موجب میشوند افراد هنگام انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع مناسب برای خود، دچار مشکل شوند. به همین دلیل در این متن به مقایسه این دو سیستم تهویه و تفاوتهای آن دو با یکدیگر میپردازیم تا شما به خوبی با این دستگاهها آشنا شوید.
1. تفاوت اول: ساختار چیلر و داکت اسپلیت
-
ساختار داکت اسپلیت: داکت اسپلیت از دو بخش یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسور) تشکیل شده است. یونیت داخلی در داخل ساختمان نصب شده و وظیفه توزیع هوای سرد یا گرم از طریق کانالها در داخل محیط را بر عهده دارد. یونیت خارجی در فضای بیرون نصب شده و وظیفه خنکسازی گاز مبرد را بر عهده دارد. گاز مبرد از یونیت خارجی به یونیت داخلی منتقل شده و هوای داخل ساختمان را خنک میکند.
-
ساختار چیلر: بخشهای مختلف چیلر شامل کمپرسور یا ژنراتور، کندانسور و اواپراتور میباشد. وظیفه کمپرسور یا ژنراتور، تولید آب سرد برای سیستم است و کندانسور گرمای اضافی را دفع میکند. اواپراتور نیز محلی است که آب سرد تولید کرده به سیستم لولهکشی ارسال میکند.
2. تفاوت دوم: تفاوت در نحوه عملکرد و تنظیم دما
-
داکت اسپلیت: در این سیستم به طور مستقیم از گاز مبرد برای خنکسازی یا گرمایش هوا استفاده میشود و عملکرد آن مشابه کولر گازی است. این سیستم معمولا یک کنترل مرکزی داشته و میتواند دما را تنظیم نماید. تنظیم دمای داکت اسپلیت به طور مستقیم با کمپرسور و مبرد بوده و در برخی موارد تنظیم دقیق آن کمی دشوار است.
-
چیلر: این سیستم آب سرد را تولید کرده و از طریق لوله کشی به فن کویلها یا هواسازها منتقل میکند. چیلر معمولا به طور مداوم آب سرد تولید کرده و مصرفکننده یا استفاده از ترموستاتها یا کنترلها، میتواند دمای این آب سرد را کنترل نماید. با انتقال آب سرد به فن کویلها، آب و هوای اتاق را خنک کرده و یا در سیستمهای گرمایی آب گرم به فضای داخلی منتقل میشود. در این سیستم برای تنظیم دما از کنترلهای پیشرفتهتری استفاده میشود که دمای آب را تنظیم کرده و به طور دقیقتر دمای داخل ساختمان را کنترل میکند. بدین صورت توزیع دمای آن یکنواختتر خواهد بود.
3. تفاوت سوم: کاربردهای داکت اسپلیت و چیلر
-
داکت اسپلیت: از داکت اسپلیت میتوان در ساختمانهای مسکونی، ادارات، دفتر کاری، واحدهای تجاری کوچک، کافهها و رستورانها، فروشگاهها و … استفاده نمود.
-
چیلر: چیلرها بیشتر در ساختمانهای بزرگتر یا پروژههای صنعتی و تجاری بهکار برده میشوند که این موارد شامل ساختمانهای تجاری و اداری بزرگ، کارخانهها و مراکز صنعتی، ساختمانها با مساحت زیاد همچون استادیومها، مجتمعهای مسکونی بزرگ و … میباشند.
4. تفاوت چهارم: هزینهها و قیمت داکت اسپلیت و چیلر
-
داکت اسپلیت: در حالت کلی هزینه اولیه، نصب و نگهداری داکت اسپلیت نسبت به چیلر پایینتر است. زیرا طراحی آن سادهتر بوده و نصب و راهاندازی آسانتری دارد. علاوه بر این، راحتتر از چیلر تعمیر و سرویس میشود.
-
چیلر: قیمت دستگاه، هزینه نصب و نگهداری چیلرها نسبت به داکت اسپلیتها بیشتر است، زیرا طراحی این سیستم پیچیدهتر بوده و کاربردهای متفاوتی داشته باشد. نصب و سرویس این سیستم تخصصیتر بوده و مصرف انرژی آن بالاتر است، به همین دلیل هزینههای عملیاتی آن نیز بیشتر خواهد بود.
5. تفاوت پنجم: مقایسه مزایا داکت اسپلیت و چیلر
-
داکت اسپلیت: از مزایا این سیستم تهویه هوا میتوان به نصب سریع و آسان، صرفهجویی در فضا، عملکرد سرمایشی و گرمایشی، امکان کنترل آسان دما و کارایی در فضاهای محدود اشاره کرد.
-
چیلر: ظرفیت سرمایشی و گرمایشی بالا، توزیع یکنواخت دما و هوا، امکان استفاده در فضاهای بزرگ و تجاری، مقاومت در برابر شرایط محیطی و کم مصرف بودن در صورت استفاده صحیح نیز از مزایای چیلر محسوب میشود.
6. تفاوت ششم: داکت اسپلیت و چیلر چه معایبی دارند؟
-
داکت اسپلیت: داکت اسپلیتها برخلاف چیلرها نمیتوانند هوای سرد یا گرم را به صورت یکنواخت توزیع نموده و دمای هوا را تغییر دهند. صدایی که توسط این دستگاه تولید میشود بیشتر بوده و فضای نصب آن محدود است. زیرا باید برای نصب آن فضای کافی در سقف کاذب یا دیوارها وجود داشته باشد.
-
چیلر: همانطور که گفتیم هزینه اولیه، نصب و راهاندازی چیلر نسبت به داکت اسپلیت بالاتر بوده و به فضای بیشتری برای اشغال نیاز دارد. میزان مصرف انرژی این سیستم بالاتر بوده و به نگهداری تخصصی نیاز دارد.
7. تفاوت هفتم: برق مصرفی داکت اسپلیت و چیلر
-
داکت اسپلیت: این دستگاه به دلیل داشتن طراحی سادهتر و ظرفیت کمتر، معمولا برق کمتری نسبت به چیلرها مصرف میکند. از این دستگاه در فضاهای کوچک یا متوسط استفاده میشود، در نتیجه انرژی کمتری برای آن صرف میشود. سیستم داکت اسپلیت به فناوری اینورتر مجهز است که موجب میشود عملکرد این دستگاه هوشمندتر و کارآمدتر شود. علاوه بر این، مصرف انرژی این دستگاه در فصول معتدل کمتر بوده و نیاز به تهویه کمی دارد.
-
چیلر: این سیستم در مدلهای صنعتی و یا ظرفیت بالا، مصرف انرژی زیادی داشته و به دلیل وجود پمپها، کمپرسورها و سایر تجهیزات مختلف، به مصرف برق بیشتری نیاز است. علاوه بر این، چیلرها به استفاده از سیستمهای تهویه اضافی همچون برجهای خنککننده نیاز دارند، اما با این وجود مصرف برق آنها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
برای آشنایی با میزان مصرف برق داکت اسپلیت کلیک کنید.
8. تفاوت هشتم: تفاوت در نصب و بهرهبرداری چیلر و داکت اسپلیت
-
داکت اسپلیت: نصب داکت اسپلیت بسیار سریع و ساده است و برای نصب آن تنها به یک فضای محدود احتیاج است و نیازی به ایجاد تغییرات اساسی در ساختمان نیست. برای نصب این سیستم باید کانال کشی انجام دهید تا بتوانید هوای گرم یا سرد به نقاط مختلف ساختمان منتقل شوند.
-
چیلر: نصب چیلر معمولا پیچیدهتر از داکت اسپلیت بوده و به تجهیزات بیشتری نیاز دارد، به همین دلیل برای نصب آن باید تغییرات گستردهای در ساختمان ایجاد کرد تا بتوان پمپها، برجهای خنککننده و لولهکشیهای ویژه را نصب نمود. از این دستگاه در پروژههای تجاریف صنعتی و ساختمانهای بزرگ مانند هتلها و مراکز خرید استفاده میشود و امکان تنظیم آسان دما را به کاربر میدهد.
داکت اسپلیت یا چیلر؟ کدام سیستم تهویه برای شما بهتر است؟
انتخاب یک سیستم تهویه از میان داکت اسپلیت و چیلر، کار دشواری است و باید فاکتورهای مختلفی را برای آن در نظر گرفت. همانطور که پیش از این ذکر شد، این دو سیستم تفاوتهای مختلفی با یکدیگر دارند و شما باید نیاز خود، اندازه فضای مورد نظر و بودجه خود جهت خرید این دستگاه را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. علاوه بر این، کاربری دستگاهها و نحوه عملکرد هر یک از آنها نیز مواردی هستند که باید پیش از انتخاب دستگاه تعیین شوند.
در صورتی که قصد خرید یک سیستم تهویه مناسب برای فضای مورد نظر خود هستید، میتوانید از طریق شمارههای درج شده در سایت با کارشناسان ما در بیتا سرویس در ارتباط باشید و از مشاورههای ایشان بهرهمند شوید. پس از انتخاب بهترین نوع سیستم تهویه، درخواست خود مبنی بر خرید دستگاه داکت اسپلیت و یا خرید دستگاه چیلر را در این مجموعه ثبت نموده و محصول را درب منزل تحویل بگیرید.