X

آشنایی با مراحل نصب مینی چیلر

09121074065 همراه
نصب و راه اندازی مینی چیلر

نصب و راه اندازی مینی چیلر مسئله ی مهمی محسوب می‌شود تا شما بعد از نصب دستگاه برای استفاده از آن با مشکل روبرو نشوید. برای نصب و جانمایی مینی چیلرها می‌توانید از تراس یا پشت‌ بام کمک بگیرید. زمانی که قرار است مکان مناسب را برای نصب انتخاب کنید باید به میزان صدا و لرزش دستگاه و امکان دسترسی به آن برای مواقع سرویس و تعمیرات توجه کنید.

بیتا سرویس
بیتا سرویس

برای این که در مورد نصب و راه اندازی مینی چیلر با مشکل روبرو نشوید در این بخش قصد داریم به بررسی موارد مهم در این مورد بپردازیم.

از مهم ترین خدمات بیتا سرویس، نصب مینی چیلر است. برای استفاده از خدمات نصب انواع مینی چیلر و چیلر  با ما تماس بگیرید. 

همچنین می توانید برای استفاده از خدمات تعمیر و سرویس چیلر و مینی چیلر هم با ما تماس بگیرید.

تعمیر و نصب مینی چیلر

نصب و راه اندازی مینی چیلر 

برای نصب مینی چیلر در نظر گرفتن یک فن کویل ضروری می‌باشد تا بتواند هوا را در اتاق‌‌های مختلف آپارتمان پخش کند. فن کویل‌های در نظر گرفته شده متشکل از بلوئرها و کویل‌‌ها (مبدل‌ های حرارتی) می باشد. این قطعه کمک می‌کند تا مبرد دریافتی از مینی چیلر در کویل‌‌ها به گردش بیاید و هوای پرفشار ورودی به آن‌ها پس از عبور از میان کویل‌ها خنک‌سازی شوند.

در بیشتر موارد فن کویل‌ها دارای ترموستات مستقل می‌باشند تا شما بتوانید به صورت دستی، آن را کنترل کنید.

در ادامه قصد داریم تا به صورت گام‌به‌گام به بررسی مراحل نصب مینی چیلر بپردازیم.

  • محل انتخابی برای نصب و راه‌اندازی باید به گونه‌ای انتخاب شود که گردش هوا بر روی کویل کندانسور به راحتی انجام شود. انتخاب کفشوی در اطراف مینی چیلر به تخلیه آب اواپراتور در فصل سرما و هنگام سرویس و تعمیرات به تعمیر کار کمک می‌کند.
  • بهتر است محل انتخابی برای نصب و راه اندازی به گونه‌ای انتخاب شود که در معرض مستقیم تابش نور خورشید نباشد.
  • لوله‌کشی در نظر گرفته شده برای مینی چیلر کمک می‌کند تا دستگاه را به این فن‌ کویل‌‌ها مرتبط سازد. انجام این کار به این صورت است که مبرد خنک‌سازی شده و بعد از عبور از لوله‌کشی‌های کوتاه مینی چیلر، به فن کویل‌ها خواهد رسید و هوای پرفشار حاصل از فعالیت مینی‌ چیلر، سرمایش ساختمان را ممکن خواهد کرد.
  • بعد از انجام مقدمات عایق‌‌سازی نیاز است تا طراحی محل قرارگیری مینی چیلر و دیگر تجهیزات سیمانی مربوط به نصب مینی چیلر انجام شود.
  • مینی چیلرها به حذف موتورخانه مرکزی از لیست کاربران کمک می‌کنند و نصب بسیار ساده‌ای دارند.
  • محل نصب مینی چیلرهای هوا خنک در محلی باید باشد که مستقیما در برابر جریان هوا قرار بگیرد. 

در مواردی که قرار است مینی چیلر را در تراس نصب کنید نیاز است تا فضای کافی را برای کارکرد دستگاه و خنک سازی آن در نظر بگیرید. انتخاب درست مکان نصب می‌تواند طول لوله‌کشی‌ها را کاهش دهد و به عملکرد درست دستگاه کمک کند.

در صورتی که فضای نصب کافی نباشد و یا این که صدای تولید شده از مینی چیلر آزار دهنده باشد بهتر است از پشت بام برای نصب استفاده کنید. تامین برق دستگاه از طریق تابلو برق و انجام اتصالاتی که نیاز است باید مورد توجه قرار بگیرد. (توصیه می‌کنیم در ظرفیت‌های بالاتر از 8 کیلووات، از برق سه فاز برای راه‌اندازی دستگاه استفاده کنید.)

نحوه لوله‌کشی مینی چیلر 

اجرای لوله‌کشی مینی چیلرها به صورت درست و اصولی مسئله‌ی مهمی محسوب می‌شود که نیاز است تا با توجه به ظرفیت دستگاه، نوع کمپرسور، تعداد فن کویل‌ها، دبی آب و... تعیین شود. برای انجام درست آن نیاز است تا دبی آبی که برای جاری شدن در پمپ‌های دستگاه استفاده می‌شود، تعیین شود. پس بهتر است تا فشار آب رفت و برگشتی و اختلاف فشار بین این دو تعیین شود.

بعد از مشخص شدن آن مشخص می‌شود که نیاز است از چه پمپ‌های آبی استفاده شود تا بتوانند بازدهی بیشتری را از دستگاه دریافت کنند.

نحوه لوله‌کشی مینی چیلر پس از تعیین نوع پمپ با مشخص کردن محل قرار گرفتن پمپ ها اجرا می‌شود و در این زمان نیاز است تا فاکتورهای دیگری اعم از اختلاف دما و فشار آب رفت و برگشتی، نوع مبرد، نصب شیرهای کنترلی برای کنترل فشار آب مورد بررسی قرار بگیرد.

توجه داشته باشید که هنگام بررسی سیستم لوله‌کشی مینی چیلر باید به این مورد توجه داشته باشید که طول لوله‌کشی‌های این دستگاه از چیلرها کوتاه‌تر است و در مقایسه با چیلرها به پمپ، شیرهای کنترلی و مقدار لوله کمتری نیاز دارند. 

لوله کشی مینی چیلر

بررسی مراحل نصب و راه‌اندازی مینی چیلر

بسته به نوع و مدل مینی چیلر، ممکن است مراحل نصب و راه اندازی آن متفاوت باشد. در ادامه به بررسی مراحل نصب دو مدل از مینی چیلر تراکمی و مینی چیلر تراکمی آب خنک می‌پردازیم.

نصب و راه‌اندازی مینی چیلر تراکمی

مینی چیلرهای تراکمی در بیشتر موارد برای خنک کردن محیط‌های کوچکتر طراحی می‌شوند. برای نصب این مدل نیاز است تا تمام قطعات و اجزای دستگاه در یک بخش جمع‌آوری شود. در مواردی که قرار است بر روی پشت بام نصب شوند به نکاتی که در ادامه اشاره می‌کنیم باید توجه شود. 

جریان هوای اطراف مینی چیلر مورد مهمی می‌باشد. منظور از جریان هوا این است که باد در طول روز بیشتر از کدام سمت می‌وزد و این که نزدیکی چند مینی چیلر می‌تواند روی عملکرد آن‌ها تأثیر منفی بگذارد. (جهت قرارگیری کندانسور برای خنک شدن بهینه)

پس از نصب باید به خط لوله ساختمان متصل شود. خط لوله‌ای که به انشعاب‌های مختلف و چندین فن کویل در ساختمان متصل است. 

نصب و راه‌اندازی مینی چیلر تراکمی آب خنک

  • محل در نظر گرفته شده برای نصب چیلرهای تراکمی آب خنک باید در فضای بسته و موتورخانه در نظر گرفته شود و از نصب آن در فضای باز خودداری کنید.
  • نیاز است تا چیلرهای آبی بر روی فونداسیون محکم نصب شوند. (در مواردی که محل انتخاب شده برای نصب در زیر زمین ساختمان باشد نیاز به اجرای فونداسیون بتنی چیلر خواهید داشت. از تراز بودن فونداسیون مطمئن شوید و بهتر است شاسی دستگاه به فونداسیون پیچ شود تا از جای خود حرکت نکند.)
  • در مواردی که دستگاه در طبقات فوقانی، نصب شود نیاز است در زیر سوراخ‌های قرار داده شده بر روی شاسی دستگاه لرزه گیر نصب شود. (مینی چیلرهایی که کمپرسور دارند در نوع رفت و برگشتی حین انجام کار سر و صدای زیادی را تولید می‌کنند و نیاز است در این مورد انتقال ارتعاشات مورد توجه قرار گیرد.)
  • برای این که در مورد تعمیرات و بازدید مینی چیلرهای آبی با مشکل روبرو نشوید نیاز است تا فضای کافی در محل نصب وجود داشته باشد.
  • بهتر است محل نصب برج خنک کن مینی چیلرهای آبی بر روی پشت بام باشد. محل استقرار را به گونه‌ای انتخاب کنید که هوای خروجی در اثر وزش باد به درون چیلر مکش نشود. 
  • حداقل ارتفاع نصب برج خنک کن به گونه‌ای انتخاب شود که برف و باران وارد آن نشود. (حداقل ارتفاع نصب: ۵۰۰ میلیمتر از کف پشت بام می‌باشد.)
  • در مواردی که قرار است برج خنک کن در کنار دیوارهای بلند قرار بگیرد بهتر است حداقل فاصله از دیوار در نظر گرفته شود تا در کارکرد برج خنک کن اختلال بوجود نیاید.
  • بهتر است محل انتخابی برای نصب از خطوط انتقال برق فشار قوی دور باشند. 

نصب و راه اندازی چیلر خانگی

نحوه انتخاب وزش باد در طول روز و انتخاب مکان درست مسئله‌ی مهمی محسوب می‌شود که می‌تواند در نحوه ی کارکرد چیلرهای خانگی و آپارتمانی تأثیرگذار باشد. به نزدیکی چیلرها به یکدیگر بر روی پشت بام توجه داشته باشید.

در مواردی که قرار است تعداد بالایی از مینی چیلرها در یک ساختمان نصب شود نیازمند مدل‌سازی‌های کامپیوتری و بررسی کامل شرایط ساختمان می‌باشد. در جدول زیر می‌توانید جزئیات مهم در مورد نصب و راه اندازی چیلر خانگی و اپارتمانی را مشاهده کنید.

نکات مهم هنگام نصب مینی چیلر
محل نصب فضای باز نظیر پشت بام و تراس
جهت نصب توجه به جهت باد غالب و محل قرارگیری کندانسور برای خنک سازی دستگاه به شکل بهینه
لوله کشی ها عایق کردن لوله های آب رفت و برگشتی
تنظیم دما نصب ترموستات برای تنظیم دمای اتوماتیک دستگاه
تامین برق نصب تابلو برق و اجرای اتصالات

نصب کدام برند مینی چیلر می‌تواند مناسب و به‌صرفه باشد؟

در بین مدل‌های موجود در بازار محصولات برند ایرانی تاپ تهویه و مینی چیلر مدیا در بین مدل‌های خارجی بهترین گزینه برای انتخاب می‌باشد.

انتخاب محل صحیح جهت نصب چیلر و مینی چیلر در ساختمان

زمانی که قرار است محل قرار گیری مینی چیلر در ساختمان انتخاب شود نیاز است تا به موارد مختلف اعم از نوع سیستم، ابعاد و وزن آن، نیاز به تهویه و دسترسی به منابع انرژی و آب توجه کنید. انتخاب درست مکان برای اجرا و نصب می‌تواند به عملکرد درست مینی چیلر و به طولانی‌تر شدن عمر دستگاه کمک کند.

توجه به این نکات هنگام انتخاب محل قرار گرفتن سیستم نیاز است.

  • محل انتخابی باید فضای کافی برای جابجایی و نصب قطعات داشته باشد تا هنگام انجام سرویس و تعمیرات آن با مشکل روبرو نشوید.
  • دسترسی راحت به سیستم خنک کننده و گرمایشی امکان پذیر باشد.
  • محل انتخابی باید خشک و محافظت شده از رطوبت، گرد و غبار، نور مستقیم خورشید و... باشد.
  • محل انتخابی باید صاف و محکم باشد تا بتواند وزن چیلر را تحمل کند و از لرزش و صدا دستگاه جلوگیری کند.
  • دارای دسترسی مناسب به منابع انرژی الکتریکی، گازی، آبی و...

"بیتا سرویس" ارائه دهنده خدمات فنی در تهران

مطالب مرتبط: 

تعمیر مینی چیلر

قیمت مینی چیلر



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید