از مهم ترین خدمات بیتا سرویس، نصب مینی چیلر و چیلر در تهران و کرج است. برای استفاده از خدمات نصب انواع مینی چیلر و چیلر با ما تماس بگیرید.
همچنین می توانید برای استفاده از خدمات تعمیر و سرویس چیلر و مینی چیلر هم با ما تماس بگیرید.
مینی چیلر چیست؟
مینی چیلر (Mini chiller) همان طور که از نامش پیداست، چیلری کوچک با ظرفیت محدود (معمولاً کمتر از 10تن تبرید) می باشد. دستگاهی برای تولید آب سرد که اصلی ترین استفاده آن سرمایش ساختمان های مسکونی است. مینی چیلر در دسته چیلرهای تراکمی قرار می گیرد که بواسطه اهمیت راه اندازی و بهره برداری آسان از سیستم های HVAC، کندانسور مینی چیلرها به شکل هوا خنک طراحی و تولید می شود. مینی چیلر دستگاهی است که گرما را از طریق سیکل تبرید تراکمی تبخیری و یا جذبی از سیال واسط (معمولاً آب) گرفته و از طریق ارسال آن به تجهیزات تهویه مطبوع یا دستگاهها و قالبهای صنعتی تولید برودت و سرمایش میکند.
همچنین می توانید برای خرید و نصب اسپلیت و داکت اسپلیت نیز با بیتا سرویس تماس بگیرید.
نصب مینی چیلر
مرحلهی نصب و لوله کشی مینی چیلر، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حتما میبایست توسط متخصصان و کاردانان آن زمینه، صورت پذیرد. چرا که کوچکترین اشتباه در نصب، رعایت بالانس دینامیکی و هر اشکال دیگری در لوله کشیهای مربوط به مینی چیلرها، منجر به خطای بزرگی میشود که ممکن است هزینههایی بسیار سنگینتری را برای خریدار در پی داشته باشد. بنابراین، برای آنکه از بهترین راندمان و عملکرد دستگاه برخوردار شوید؛ بهتر است ریش و قیچی کار را به دست کارشناسان نصب و لوله کشی چیلرها بسپارید.
لوله کشی مینی چیلر
اجرای نقشهی لوله کشی برای مینی چیلرها، بستگی به نوع مینی چیلر (هوا خنک – آب خنک) دارد. علاوه بر این، نوع کمپرسور دستگاه و مادهی مبرد به کار رفته در آن نیز، مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. معمولا در ایران، از مینی چیلرهای تراکمی مجهز به کمپرسور اسکرال استفاده میکنند؛ که در دستهی مینی چیلرهای هوا خنک قرار میگیرد.
عوامل موثر بر قیمت نصب چیلر
در هنگام نصب مینی چیلر و چیلر عوامل متعددی در قیمت گذاری تاثیر گذار خواهند بود. این عوامل عبارتند از:
1-نوع چیلر
شاید مهمترین عامل تعیین کننده در قیمت هزینه نصب چیلر نوع چیلر خریداری شده باشد که علاوه بر تفکیک در نوع انرژی مصرفی که می تواند برق یا گاز باشد بر اساس حجم و ظرفیت خنک کنندگی توسط مشتری انتخاب می شود. چیلرها طبقه بندی های متنوعی را بر اساس جذبی یا تراکمی بودن دارا هستند.
چیلر تراکمی
چیلرهای تراکمی با متراکم کردن گاز توسط کمپرسور سیکل عملکردی خود را آغاز میکنند. این گاز متراکم شده وارد کندانسور شده و توسط آب یا هوای محیط مایع میشود و با عبور از اوپراتور با فشار پایین تبخیرشده و مایع سرد کننده با گرفتن گرمای محیط در سیکل تبریدی تراکمی خود ایجاد سرما میکند. اجزای این سیکل تبرید تراکمی شامل سه بخش اصلی زیر است:
- کمپرسور (Compressor)
- لوله گاز داغ یا لوله تخلیه (Discharge line)
- کندانسور(Condenser)
مراحل نصب و راه اندازی چیلر شامل کارهای آماده سازی و ساخت فونداسیون سیمانی و عایق بندی تا آماده سازی اسکلت، نصب و لوله کشی می باشد که با توجه به نوع تراکمی یا جذبی بودن چیلر متفاوت می باشد.
و از جمله انواع چیلر تراکمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چیلر اسکرو
نسل جدید چیلر تراکمی سیستم های تهویه مطبوع هستند که به دلیل استفاده از کمپرسورهای مارپیچ ، اسکرو (screw) نامیده میشوند.
چیلر اسکرال
کمپرسور بکار رفته در سیکل تبرید این چیلرها به شکل دو حلزون غیر هم محور بکار گرفتهشده و به همین دلیل چیلرهای اسکرال نامیده میشوند.
چیلر سانتریفیوژ خورشیدی
یکی از انواع چیلرهای تراکمی، چیلر سانتریفیوژ است که به دلیل نوع طراحی و کارکرد کمپرسورها و نحوه سیکل تبرید آن در قیاس با سایر چیلرها تفاوت دارد و دارای ضریب عملکرد تا 8/8(COP) و راندمان کاری بالاتری است.معمولاً وقتی از كمپرسورهای سانتریفیوژ استفاده میشود كه حجم بخار ورودی به كمپرسور خیلی زیاد باشد. به عبارت دیگر كمپرسورهای گریز از مركز از نوع ماشینهای با ظرفیت بالا و از نظر ساختمان، مشابه پمپهای سانتریفیوژ است و بر اساس نیروی گریز از مركز كار میكنند. از مهمترین مزایای این دسته از چیلرها، تامین بارهای سرمایشی زیاد با استفاده از یک چیلر، ضریب عملکرد و راندمان بالا، سر و صدای بسیار کم، لرزش پائین، هزینه تعمیرات و نگهداری پائین به دلیل تکنولوژی بالا و عدم خرابی زودهنگام، اشغال فضای کمتر در ظرفیت های بالا در مقایسه با سایر انواع چیلر ، کنترل پذیری خطی و در نهایت مصرف انرژی پائین است.
چیلر جذبی
چیلرهای جذبی بر اساس چرخه تبرید جذبی عمل میکنند و این چرخه با استفاده از شعله مستقیم یا آب گرم و بخار ایجاد میشود. در چیلر جذبی از جذب کننده (Absorber) و مولد حرارتی (Generator) به جای کمپرسور استفاده میشود.
بخش های اصلی چیلر جذبی شامل موارد زیر است:
- اوپراتور
- ابزوربر
- ژنراتور
- کندانسور
در یک دسته بندی کلی تر چیلرهای جذبی به تک اثره (Sigle effect) و دو اثره (Double effect) تقسیم میشوند.
-
تک اثره (Single effect): که خود به سه دسته چیلرهای تک اثره با تغذیه بخار، تک اثره با تغذیه آب داغ (دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد) و تک اثره با تغذیه آب گرم (دمای زیر ۱۰۰ درجه سانتیگراد) تقسیم میشوند که نحوه کار آنها مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی هستند.
-
دو اثره (Double effect): که به دو دسته دو اثره با تغذیه بخار و دو اثره با شعله مستقیم طبقهبندی میشوند. این چیلرها، جزء نسل جدید چیلرهای جذبی بوده و دارای سیکل تبرید کاملتری نسبت به چیلرهای جذبی تک اثره هستند. چیلر جذبی شعله مستقیم نیز از این دسته بوده که با قرار دادن ژنراتور دما پایین در سیکل و استفاده از سیستم تهویه مطبوع با اختلاف دمای بالا راندمان بالای (COP = 1.43) را ارائه می دهد.
-
چیلر جذبی آب گرم (Hot water Absorption Chiller)
- در چیلر های جذبی آب گرم مولد حرارتی از آب گرم تغذیه می کند.
-
چیلر جذبی بخار (Steam Fired Absorption Chiller)
- چیلر جذبی بخار دارای مولد حرارتی است که با بخار داغ تغذیه می شوند.
-
چیلر جذبی شعله مستقیم (Direct Fired Absorption Chiller)
- چیلر جذبی شعله مستقیم از نسل جدید چیلر های جذبی بوده که مبدل حرارتی آن به صورت مستقیم با شعله در تماس است.
چیلر خانگی
در حال حاضر مینی چیلر را می توان جز لوکس ترین سیستم های تهویه نام برد. در ذیل اطلاعاتی درباره چیلرهای خانگی یا مینی چیلرهای آپارتمانی ارائه خواهیم داد.
درواقع چیلر خانگی همان مینی چیلر آپارتمانی می باشد که در محوطه بیرون ساختمان نظیر حیاط و پشت بام نصب شده و وظیفه آن ایجاد آب سرد و پمپاژ آن به لوله های دستگاه های توزیع کننده هوای گرم و سرد مانند فن کوئل و هواساز است. مینی چیلر نمونه کوچک چیلر هوا خنک محسوب می گردد. چیلر خانگی یا مینی چیلر با لوله کشی آب به تعدادی فن کوئل یا هواساز متصل می شود و آب سرد شده توسط پمپ به کوئل های درون هواساز و فن کوئل منتقل شده و با دمیده شدن هوا از روی کوئل ها توسط فن، هوای سرد وارد محیط داخل ساختمان می گردد. البته قابل ذکر است هوا پیش از وارد شدن از فیلترهایی عبور کرده و تصفیه می شود.
در حالت گرمایش کوئل های هواساز ، آب گرم ارسالی از سوی پکیج یا بویلر جریان یافته و با عبور هوا از اطراف کوئل ها، هوا گرم شده و در محیط توزیع می شود.
چیلر هوا خنک با ابعاد و ظرفیت کمتر می باشد که پمپ و منبع انبساط نیز در داخل آن جاسازی شده است. این نوع چیلرها معمولا در فضاهایی دارای 150 متر استفاده می گردد.
مینی چیلر خانگی به طور معمول از نوع هوا خنک استفاده و مورد مصرف قرار می گیرد. منظور از هوا خنک بودن این است که کندانسور آن ها که یک مبدل حرارتی است و درون مینی چیلر جاسازی می شود، از نوع هوا خنک بوده و توسط دمیده شدن هوا از فن خنک می شود.
از مزایای مینی چیلرهای آپارتمانی می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
- هزینه مصرف انرژی در هر واحد آپارتمان یا ساختمان اداری، تجاری و... به طور جداگانه محاسبه می شود.
- مینی چیلرها توانایی استفاده در نواحی خشک ایران را دارند. و به خاطر خنک بودن هوا نیازی به برج های خنک کننده ندارند.
- با متصل کردن چیلرهای خانگی به فن کوئل های داخل ساختمان، دمای هر اتاق و یا سالنی را می توان به طور جداگانه و مستقل از سایر اتاق ها تنظیم کرد.
- قابلیت اتصال جریان آب گرم به فن کوئل ها در فصل زمستان و تبدیل سیستم به یک سیستم کامل سرمایشی و گرمایشی وجود دارد.
- اکتروموتور آن ها نیز دارای قابلیت کارکرد با برق تک فاز و سه فاز را نیز دارد.
ساختمان
کاربری ساختمان در انتخاب نوع چیلر و در نتیجه در هزینه نصب تاثیرگذار است. چیلرهای صنعتی که در بیمارستان، ادارات و مراکز تجاری و مجتمع های مسکونی با تعداد واحدهای زیاد کاربرد دارند هم از نظر مراحل نصب و هم از این نظر که کارهای مقدماتی و آماده سازی بستر مناسب برای نصب بخش های مختلف چیلر در آنها متفاوت است، نصب و نگهداری متنوعی دارند. در بعضی از ساختمان ها چیلر بر روی پشت بام و در برخی موارد در حیاط های میانی و روی زمین نصب می شود.
پیمانکار
در برخی از پروژه های ساختمانی تیم مجری تاسیسات که بطور کلی تمام امور مربوط به نصب و راه اندازی بخش های مختلف تاسیسات مثل لوله کشی آب، لوله کشی فاضلاب، گرمایش و سرمایش را انجام می دهند، طبعا نصب چیلرهای برودتی را هم بصورت پیمانکاری و در ادامه کار انجام می دهند.
این خدمت توسط متخصصین تاسیسات ساختمان ارائه می شود.متخصصین بیتا سرویس آماده خدمت رسانی به شما عزیزان به بهترین نحو ممکن می باشند.
مزایای چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی
چیلرهای تراکمی با توجه به نوع ماده مبرد و داشتن کمپرسور در ظرفیتهای برابر، از چیلر جذبی کمحجمترند و جای کم تری اشغال میکنند. در واقع از لحاظ وزنی و حجمی چیلر تراکمی آب خنک نسبت به چیلر جذبی فضای کمتری در موتورخانه اشغال می کند و از لحاظ حجمی و وزنی در حدود ½ چیلر مشابه جذبی وزن و حجم دارند. اگر به سرویس تعمیر موتورخانه نیاز دارید با ما تماس بگیرید.
- ضریب عملکرد (COP) بالاتر نسبت به چیلر جذبی مشابه.
- مصرف انرژی اولیه کمتر
- مصرف آب کمتر
- امکان استفاده بهینه از سیستمهای جذبی خصوصا در ظرفیتهای زیاد در مناطق گرم و مرطوب وجود ندارد. اما در همین مناطق می توان از چیلرهای تراکمی استفاده نمود.
- اثرات به مراتب کمتر زیست محیطی نسبت به چیلر جذبی.
- پیک زدایی مصرف برق در ساعات اوج بار (ساعات 19 الی 23) با استفاده از سامانه کنترلر سرمایش تراکمی
- ظرفیت پائین تر برجهای خنک کن و سیستم پمپاژ به برجها
مقایسه بین چیلرهای مذکور، تنها در صورتی قابل انجام است که امکان انتخاب انواع چیلر وجود داشته باشد، در غیر اینصورت مقایسه و نتیجه گیری در مورد نوع خاصی، صحیح نیست. پارامترهایی از قبیل: شرایط آب و هوایی، قیمت دستگاه، قیمت انرژی، هزینه نگهداری، عمر مفید تجهیزات، ابعاد دستگاه، تجهیزات پیرامونی، هزینه نصب، هزینه بیمه و مالیات دستگاه، هزینه انرژی مصرفی و … از عوامل محدود کننده امکان استفاده از انواع چیلرها است. با توجه به هزینه های بالای انرژی و هزینه های بسیار بالایی که آلایندگی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی به کشور وارد می کند، لازم است مهندسین و دست اندکاران صنعت تهویه مطبوع، ضمن در نظر گرفتن سیاستهای کلان کشور در زمینه انرژی، محاسبات هزینه های اقتصادی طرح را قبل از انتخاب تجهیزات انجام دهند و براساس آن اقدام به انتخاب تجهیزات و تهیه طرح خود نمایند.
تفاوت چیلر و مینی چیلر
در واقع تفاوت خاصی به لحاظ ساختار دستگاه وجود ندارد و فقط مینی چیلرها با ظرفیت برودتی پایین تر (تا کمتر از 10 تن تبرید) تعریف می شوند. می توان گفت تفاوت اصلی آنجاست که در صورت استفاده از چیلر کوچک در یک پروژه مسکونی، هر واحد به یک دستگاه جداگانه مجهز بوده که به یونیت های داخلی یا همان فن کویل ها متصل می شود. اما در صورت استفاده از یک چیلر مرکزی، تمامی واحد ها توسط یک چیلر تغذیه شده و تمامی فن کویل های ساختمان نیز به همین یک چیلر متصل می شوند که به لحاظ اقتصادی و هزینه برق مصرفی می تواند انتخاب مناسب تری باشد.
"بیتا سرویس" ارائه دهنده خدمات فنی در کرج و تهران
دفتر کرج: 02636510100
دفتر تهران: 02133060066