جرقه زن یکی از قطعات مهم پکیج محسوب میشود که در صورت عدم جرقه زدن، پکیج روشن نشده و آب گرمی تولید نمیشود. وظیفه اصلی پکیجها تامین آب گرم ساختمانهای مسکونی و اداری است؛ به همین دلیل در صورت بروز هرگونه مشکل در جرقه زدن پکیج، تمامی واحدهای موجود در ساختمان با مشکل نبود آب گرم مواجه میشوند. خرابی جرقه زن پکیج یکی از مشکلات رایج پکیجها به شمار میرود که دلایل بسیاری برای این خرابی وجود دارد. به همین دلیل ما این مطلب را تهیه کردیم تا شما با مطالعه آن، با 9 علت جرقه نزدن پکیج و نحوه برطرف نمودن آنها آشنا شده و تعمیر آن را به یک مجموعه قابل اطمینان بسپارید.
جرقه زن پکیج چیست و در کدام قسمت پکیج قرار دارد؟
جرقه زن پکیج قطعهای است که در پکیج قرار داشته و با ایجاد یک جرقه کوچک، منجر به ایجاد شعله در پکیج دیواری میشود. زمانی که این قطعه به درستی عمل نکند، پکیج روشن نشده و مشکل به وجود آمده از طریق کد خطا بر روی پکیج، به شما اطلاع داده میشود. جرقه زن در نزدیکی مشعل و در یک فاصله مشخص قرار گرفته است. در صورتی که فاصله میان جرقه زن و مشعل از یک سانتیمتر بیشتر یا کمتر شود، این قطعه عملکرد خود را از دست داده و موجب بروز مشکل در روشن شدن پکیج میشود.
برای استفاده از خدمات سرویس پکیج، تعمیر پکیج و نصب پکیج میتوانید با بیتا سرویس تماس بگیرید.
علت جرقه نزدن پکیج چیست؟
به طور کلی ما میتوانیم 9 علت را برای جرقه نزدن پکیج بیان کنیم که این دلایل شامل موارد زیر هستند:
- خراب شدن برد پکیج
- مسدود شدن الکترود جرقه زن
- قطع شدن وایر پکیج
- خراب بودن فندک پیزوالکتریک
- وصل شدن الکترود جرقه زن به بدنه
- خراب یا قطع شدن کابل جرقه زن
- شکستن قسمت چینی الکترود
- از کار افتادن ترانس جرقه زن
- عدم وجود فاصله مناسب میان الکترود جرقه زن و بدنه برنر
1. خراب شدن برد پکیج
برد پکیج، یکی از اصلیترین و مهمترین قطعات این دستگاه به شمار میرود که وظیفه کنترل تمام فعالیتهای پکیج را بر عهده دارد. این برد به کمک مدارهای خود، سیگنال الکتریکی را از جرقه زد دریافت کرده و موجب ایجاد جرقه و روشن شدن پکیج میشود. در صورتی که برد پکیج خراب باشد، نمیتواند سیگنال را دریافت کرده و پکیج را روشن کند.
2. مسدود شدن الکترود جرقه زن
الکترود جرقه زن در معرض انواع گرد و غبار و کثیفی قرار دارد. به همین دلیل ممکن است بر اثر آلودگی، نوک الکترود جرقه زن مسدود شود و امکان جرقه زدن در آن وجود نداشته باشد. برای رفع این مشکل تنها کافی است از یک سنباده مناسب استفاده کرده و آلودگیهای نوک الکترود را از بین ببرید.
3. قطع شدن وایر پکیج
با قطع شدن وایر پکیج یا جدا شدن آن از محل اصلی، در کار جرقه زن اختلال ایجاد میشود. جهت رفع این مشکل باید وایر در جای درست خود قرار گیرد.
4. خراب بودن فندک پیزوالکتریک
فندک پیزوالکتریک یکی از قطعات مهم جرقه زن و عامل ایجاد جرقه است. فندک به این صورت عمل میکند که سیگنال الکتریکی را دریافت کرده و سیگنال را به جرقه الکتریکی بین دو الکترود درون فندک تبدیل میکند. این جرقه موجب اشتعال مخلوط گاز و قندک میشود، به همین دلیل اگر به خوبی عمل نکند، جرقه ایجاد نمیشود. در صورت خرابی فندک، باید آن را تعویض نمود.
5. وصل شدن الکترود جرقه زن به بدنه
متصل شدن الکترود جرقه زن به بدنه موجب انتقال ولتاژ ایجاد شده توسط آن به زمین میشود. زیرا سیم ارتی که از پکیج به زمین وصل است تا از بروز حوادث جلوگیری کند، از جرقه زدن پکیج جلوگیری میکند. جهت رفع این مشکل تنها کافی است بین الکترود جرقه زن و پکیج مقداری فاصله وجود داشته باشد (حدود 3 سانتیمتر).
6. خراب یا قطع شدن کابل جرقه زن
در صورت خراب شدن یا قطع شدن کابل جرقه زن پکیج، ولتاژ ایجاد شده توسط ترانس به جرقه زن منتقل نشده و این قطعه عملکرد خود را از دست میدهد. برای برطرف نمودن این مشکل، باید کابل جرقه زن تعویض شود.
7. شکستن قسمت چینی الکترود
ساختار جرقه زن از یک الکترود و یک سرامیک جرقه زن تشکیل شده است. در صورت وارد شدن حرارت زیاد به الکترود، سرامیک آن شکسته و جرقه زن عملکرد خود را از دست میدهد. تنها راه حل جهت برطرف کردن این مشکل، تعویض الکترود است.
8. از کار افتادن ترانس جرقه زن
برق مورد نیاز جهت ایجاد جرقه و اشتعال گاز در پکیج، باید ولتاژ 20000 ولت داشته باشد که برای ایجاد این میزان ولتاژ، از ترانس استفاده میشود. در صورت آسیب دیدن ترانس جرقه زن، سیستم جرقه زن نیز مختل خواهد شد. برای برطرف کردن این مشکل باید ترانس تعویض شود.
9. عدم وجود فاصله مناسب میان الکترود جرقه زن و بدنه برنر
زمانی که فاصله میان بدنه برنر و جرقه زن استاندارد نباشد، در کار جرقه زن اختلال ایجاد میشود. جهت رفع این مشکل تنها کافی است که جایگاه الکترود جرقه زن را در یکی از دو جهت بالا یا پایین تنظیم کنید. پیش از اقدام به تنظیم مکان الکترود نسبت به برنر، کمی الکترود را گرم کنید تا به راحتی خم شده و نشکند. علاوه بر این، توجه نمایید که الکترود در جای مناسب قرار گیرد، زیرا در صورت بالاتر بودن سر جرقه زن نسبت به حالت عادی، هیچ شعلهای ایجاد نشده و به دلیل تجمع گاز در برنر، موجب انفجار میشود.
تعمیر جرقه زن پکیج خود را به کجا بسپاریم؟
تعمیر خرابیها و مشکلات پکیج، از جمله جرقه نزدن پکیج، یک امر تخصصی است که باید توسط افرادی انجام شود که دانش و تجربه کافی در این زمینه داشته باشند. در صورتی که با جرقه نزدن پکیج مواجه شدید، میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس گرفته و از مجموعه بیتا سرویس درخواست اعزام تکنسین ماهر و متخصص به محل مورد نظر خود نمایید. بدین صورت شما میتوانید برطرف کردن مشکلات پکیج خود را با خاطری آسوده به تکنسینهای حرفهای بیتا سرویس بسپارید تا در کمترین زمان و به بهترین نحو مشکل ایجاد شده برطرف شود.