پکیجها در ساختمانهای مختلف مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرند. در مورد قطعات به کار گرفته شده برای تولید پکیچ ها باید گفت، که این قطعات حساسیت بسیار زیادی دارند، و ممکن است، در برخی از مواقع به خاطر به وجود آمدن برخی از مشکلات دچار خرابی شوند، و اجازه ندهند، پکیج کارکرد عادی خود را داشته باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است، برای پکیج به وجود بیاید، خرابی جرقه زن پکیج می باشد.
در این مقاله سعی داریم، به بررسی دلایل خرابی جرقه زن پکیج و نحوه ی تعمیر آن بپردازیم، تا شما بتوانید بدون وجود مشکل از پکیج خود استفاده کنید. پیش از بررسی دلایل خرابی جرقه توضیحاتی را در مورد جرقه زن پکیج ارائه خواهیم داد.
جرقه زن پکیج چیست؟
جرقه زن پکیج به واسطه ی جرقه ی کوچکی که ایجاد می کند، منجر به شعله ور شدن پکیج دیواری شما می شود. پس در مواردی که جرقه زن درست عمل نکند، باعث می شود، تا دیگر پکیج شما روشن نشود، و این مورد با نشان دادن کد خطا به شما اعلام می شود. خطای نشان داده شده با توجه به برند پکیج شما ممکن است، متفاوت باشد. اگر قصد دارید، از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنید، بهترین گزینه سرویس پکیج در فواصل زمانی مشخص می باشد. زمانی که تعمیر کار برای سرویس کردن پکیج به منزل شما مراجعه می کند، سلامت و بررسی عملکرد جرقه زن را بررسی خواهد کرد.
الکترود جرقه زن (آند) پکیج موظف است، تا مشعل پکیج شما را روشن کند. این قطعه به واسطه ی کمک گرفتن از برق می تواند کار کند. ولتاژ مورد نیاز برای آن به واسطه ی ترانس جرقه زن که بر روی برد پکیج قرار گرفته است، دریافت می شود. در صورتی که پکیج انتخابی شما از نوع دیواری باشد، عمل جرقه زنی در دو و یا سه مرحله ادامه پیدا می کند، و در صورت روشن نشدن مشعل، دستگاه توسط حسگر شعله بلوکه می شود. در مورد نحوه ی قرار گیری جرقه زن باید بگوییم، که جرقه زن پکیج باید در فاصله ی 3 تا 5 میلی متر از مشعل پکیج قرار بگیرد. در صورتی که پکیج شما دارای 2 جرقه باشد، باید فاصله ی دو جرقه از هم 3 تا 5 میلی متر باشد، و در مورد فاصله ی دوجرقه تا مشعل هم باید گفت، که با مشعل پکیج باید 7 تا 9 میلی متر فاصله داشته باشد. تعمیر جرقه زن پکیج، در دسته خدمات تعمیر پکیج میباشد.
بررسی دلایل خرابی جرقه زن پکیج
جرقه زن پکیج ممکن است به دلایل مختلف خراب شود. در ادامه به این دلایل اشاره خواهیم نمود:
خراب شدن الکترود جرقه زن
یکی از مهم ترین دلایلی که ممکن است، باعث شود، جرقه زن پکیج به درستی کار نکند، خراب شدن الکترود جرقه زن می باشد. ساختار جرقه زن بسیار ساده و برای ایجاد جرقه یک الکترود همراه با سرامیک جرقه زن پکیج را تشکیل می دهند، ولی این نوع از قطعات ممکن است، به خاطر دلایل مختلفی اعم از کار کردن در دمای بالا باعث شود، که به مروز زمان کارایی مد نظر خود را از دست دهند.
برای رفع عیب خرابی جرقه زن به صورت زیر باید عمل شود:
در مواردی که جرقه زن پکیج شما ضعیف شده باشد، و یا اگر به طور کامل خراب شده باشند، باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. قیمت در نظر گرفته شده برای جرقه زن پکیج های ایران رادیاتور و بوتان به نسبت جرقه زن پکیج ایساتیس و آریستون ارزان تر می باشد.
اتصال پیدا کردن الکترود جرقه به بدنه
در مواردی که جرقه زن پکیج به بدنه ی آن متصل شده باشد، دیگر عملیات جرقه زن انجام نخواهد شد. دلیل این موضوع هم به این خاطر می باشد، که ولتاژ ایجاد شده از طریق سیم ارت پکیج به داخل زمین منتقل خواهد شد.
برای رفع عیب اتصال جرقه زن به بدنه پکیج به صورت زیر باید عمل شود:
برای برطرف این مشکل کافیست، فاصله ای 3 میلی متری بین سر جرقه زن و بدنه ایجاد کنید. فاصله ی کمتر و یا بیشتر منجر به انفجار در پکیج و یا روشن نشدن مشعل پکیج خواهد شد.
فاصله الکترود جرقه زن با بدنه برنر به قدر کافی نمی باشد.
در مواردی که فاصله ی بین الکترود جرقه زن و برنر به قدر کافی نباشد، هنگام روشن شدن پکیج صدای انفجاری از آن شنیده می شود. حتی در برخی از موارد ممکن است، جرقه زن پکیج به درستی کار نکند، و یا حتی ممکن است، از پایین سر جرقه زن، جرقه را تشکیل خواهد داد.
برای رفع عیب فاصله جرقه زن و صدای انفجار به صورت زیر باید عمل شود:
در موارد که مشاهده می شود، فاصله ی جرقه زن مناسب نیست، باید برای تنظیم کردن آن را به سمت بالا فشار دهید. هنگام انجام این کار باید مراقب باشید، که فشار زیاد می تواند جرقه زن را بشکند. برای انجام این کار باید اول الکترود جرقه را به طور کامل گرم کنید، تا به قدر کافی سرخ شود، و بتوانید آن را راحت تر خم و راست کنید. در مواردی که سر جرقه را بیش از حد بالا ببرید، در این موارد ممکن است، که اصلاً شعله تشکیل نشود.
قطع شدن کابل جرقه زن و یا ایراد پیدا کردن آن
کابل جرقه زن در نظر گرفته برای پکیج مانند وایر شمع خودرو می باشد. در مواردی که این کابل خراب شود، و یا حتی دچار قطعی شود، دیگر نمی تواند ولتاژ ایجاد شده توسط ترانس جرقه را به الکترود منتقل کند.
برای رفع عیب کابل جرقه زن به صورت زیر باید عمل شود:
بهتر است، جرقه زن را برای رفع مشکل تعویض کنید. برخی از کابل های جرقه زن دارای یک مقاومت می باشند، که می توانند نویز و جریان بیش از حد را بگیرند.
خراب شدن ترانس جرقه زن پکیج
خراب شدن ترانس جرقه زن پکیج از دیگر دلایل خرابی جرقه زن پکیج می باشد. ترانس جرقه زن موظف است، تا ولتاژ 20000 را ایجاد کند. در صورتی که پکیج شما، پکیج ایران رادیاتور باشد، ترانس در داخل برد پکیج قرار داده می شود، و در برخی از مدل های پکیج بوتان خارج از برد زیر برنر قرار داده می شود.
برای رفع عیب ترانس جرقه زن پکیج به صورت زیر باید عمل شود:
برای برطرف کردن این مشکل کافیست، ترانس جرقه زن را عوض کنید. برای انجام این کار حتماً از تعمیرکار پکیج کمک بگیرید.
خرابی برد الکترونیک پکیج
گاهی اوقات ممکن است، دلیل خراب شدن پکیج به خاطر خرابی برد الکترونیک پکیج باشد. برای تعمیر برد پکیج باید از افراد متخصص و باتجربه کمک بگیرید. در همه ی مدل ها حتماً باید کابل ارت یا همان کابل بدنه متصل باشد. اگر به این صورت نباشد، پکیج شما روشن نخواهد شد.
علائم ظاهری که نشان دهنده ی خرابی جرقه زن می باشد، شامل موارد زیر می باشد:
- شکسته شدن چینی الکترود
- شکسته شدن نوک الکترود
- نشتی برق سیم الکترود
- نشتی برق چینی الکترود
- سوکت الکترود خراب و یا شکسته شود.
تعمیر جرقه زن پکیج
بیتا سرویس ارائه دهنده ی خدمات مختلف اعم از تعمیر جرقه زن پکیج می باشد. برای استفاده از این خدمات کافیست، با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید، تا تعمیرکاران این مجموعه برای رفع مشکل به منزل شما مراجعه کنند. از دیگر خدمات ارائه شده توسط این مجموعه می توان تعمیر پکیج، راه اندازی پکیج، نصب پکیج و... اشاره کرد.
بررسی تفاوت عملکرد پکیج با یک و یا دو جرقه زن
در مواردی که برای پکیج شما یک الکترود برای ایجاد شعله طراحی شده باشد، جرقه ی ایجاد شده به سطح پره های مشعل و محل خروج گاز برخورد خواهد کرد. حتی ممکن است، این دستگاه زمانی که استارت می زند، تا پکیج کار خود را آغاز کند، صدای انفجاری از آن شنیده شود، که این موضوع به این خاطر است، که بیش از دستگاه های دو الکترود می باشد.
در مواردی که دستگاه تک الکترود دارد، فاصله ی الکترود باید با سطح مشعل تنظیم و دارای محدودیت هایی باشد، چون ممکن است، که در آن نقطه، بهترین فضا برای اشتعال گاز به وجود نیاید. ولی در مواردی که از دو الکترود استفاده می شود، عملیات جرقه زدن ما بین دو الکترود انجام می شود. نکته ی مهمی که باید به آن توجه کنید، این است، که الکترود جرقه زن به هیچ عنوان نباید از بخش سرامیکی و یا حتی از بخش اتصال و نوک الکترود با بدنه اتصال داشته باشد. زمانی که قصد عوض کردن الکترود را دارید، باید توجه کنید، که سیم الکترود را به درستی به ترانس جرقه زن وصل کنید، چون در غیر این صورت نشتی برق خواهد داشت.
اگر به خدمات راه اندازی و نصب پکیج هم نیاز دارید میتوانید با متخصصان ما در بیتا سرویس تماس بگیرید.