هواگیری داکت اسپلیت کار آسانی است اما دارای اهمیت بالایی است. در ادامه قصد داریم آموزش هواگیری داکت اسپلیت را ارائه دهیم. آموزش تصویری هواگیری داکت اسپلیت را نیز در بازه زمانی کوتاه آماده و در اختیارتان قرار می دهیم.
برای خرید داکت اسپلیت و استعلام قیمت با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت از نظر تولید سرمایش و گرمایش تقریبا مشابه کولر گازی است.
اما فرق آن با داکت اسپلیت در این است که برای ایجاد گرمایش در این دستگاه می توان از کویل نیز استفاده نمود. استفاده از کویل آب گرم برای ایجاد گرمایش در فصد سرد سال، منجر به کاهش مصرف برق می شود و موجب می شود استفاده از این دستگاه برای تولید گرمایش به صرفه باشد.
داکت اسپلیت متشکل از دو بخش داخل (هوا ساز) و خارجی (کندانسور) می باشد. نصب داکت اسپلیت موجب می شود تا از یک دمای مطلوب در ساختمان بهره ببرید.
توصیه میشود در فصل های سرد قبل از راه اندازی داکت اسپلیت نسبت به هواگیری آن اقدام کنید. هواگیری کویل داکت اسپلیت بخشی از سرویس و استفاده از داکت اسپلیت است.
چرا نیاز است تا اقدام به هوا گیری داکت اسپلیت کنیم؟
هواگیری درست و به موقع دستگاه های داکت اسپلیت سبب عملکرد بهتر این دستگاه می شود. حال ممکن است، این سوال برای برخی از افراد به وجود بیاید، که چه زمانی باید نسبت به هواگیری داکت اسپلیت اقدام کنید؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، که پیش از فرا رسیدن فصل های سرد سال و نیاز پیدا کردن محیط مد نظر شما به گرما باید هواگیری دستگاه انجام شود. با توجه به این که داکت اسپلیت ها دستگاه کاربردی برای گرم کردن محیط می باشد، برای تأمین این گرما از آب گرم استفاده می کند، و به خاطر وجود هوا در کویل آب گرم، هواگیری لازم است. اگر دستگاه شما به هواگیری نیاز داشته باشد و این کار را انجام ندهید ممکن است دستگاه روشن نشود و شما را به دردسر بیاندازد.
اگر در زمینه هواگیری داکت اسپلیت نیاز به خدمات دارید، با مجموعه بیتا سرویس تماس بگیرید.
آموزش هواگیری داکت اسپلیت
ابزارهایی که برای هواگیری به آن نیاز دارید، شامل آچار فرانسه، آچار شش گوش و نشت یاب و... می باشد. مراحل انجام هواگیری به صورت زیر انجام می شود.
- گام اول: در مرحله ی ابتدایی اول باید لوله ها را بررسی کنید، و مطمئن شوید، که هیچ گونه نشتی ندارند.
- گام دوم: حال باید سوپاپ شیر 2 یا 3 طرفه را با زاویه ی 90 درجه در جهتی باید بچرخانید، که خلاف عقربه های ساعت می باشد.
- گام سوم: بعد از این که حدود 10 ثانیه صبر کردید، باید سوپاپ را دوباره به وضعیت بسته برگردانید. (نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است، که برای باز و بسته کردن شیر از آچار شش گوش استفاده کنید.)
- گام چهارم: در این مرحله باید لوله های گاز را چک کنید، که نشتی نداشته باشند. در مواردی که این مشکل برطرف نشد، بهتر است، از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
- گام پنجم: در این مرحله از هوا گیری داکت اسپلیت باید سوپاپ سه طرفه را در حالت باز قرار دهید، تا هوای درون آن به طور کامل خارج شود.
- گام ششم: حال باید پین مرکزی سوپاپ را به داخل فشار دهید، تا به حالت فشرده تبدیل شود، و بعد از چند ثانیه آن را از حالت فشرده خارج کنید. این کار را باید چند بار تکرار کنید.
- گام هفتم: حال که به مرحله ی آخر از هواگیری رسیدید، باید سوپاپ سه طرفه را که پیچ و مهره های آن را در حالت باز قرار داده اید، به طور کامل آن را ببینید. بعد از اتمام تمام مراحل هواگیری نوبت به روشن شدن داکت اسپلیت می رسد.
نکات مهمی که باید در هوا گیری داکت اسپلیت رعایت کنید.
- با توجه به این که دستگاه های داکت اسپلیت با استفاده از برق کار خود را آغاز می کنند، اما برای این که بتوانید سیستم گرمایشی آن را راه اندازی کنید، باید از آب گرم هم استفاده شود، و حتماً باید هواگیری انجام شود. نکته ی مهمی که باید در این مورد به آن توجه داشته باشید، این است، که قبل از شروع مراحل هواگیری حتماً داکت اسپلیت را از برق خارج کنید.
- با توجه به این که هنگام هوا گیری داکت اسپلیت آب خروجی حاصل آب جوش می باشد، مراقب باشید، که به وسیله ی این آب دچار سوختگی نشوید.
انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت
شیرهایی که شما برای انجام مراحل هواگیری به آن نیاز پیدا می کنید، به شرح زیر می باشد.
شیر هواگیری دستی
شیر هواگیری دستی شامل دو مدل ولومی و بدون ولوم می باشد. اگر مدل بدون ولوم را انتخاب کنید، جهت خارج کردن هوایی که اضافه می باشد، به ابزار و تجهیزات زیادی نیاز ندارید، اما اگر مدل ولومی را انتخاب کنید، به پیچ گوشتی نیاز دارید.
شیر هواگیری اتوماتیک
در مواردی که داکت اسپلیت شما جزو مدل های جدید وارد شده در بازار باشند، از شیر هواگیری اتوماتیک برای هواگیری باید استفاده شود. تمام مراحل مربوط به خروج آب توسط این شیرها به صورت اتوماتیک انجام می شود.
دلایلی که باعث می شود، داکت اسپلیت را هواگیری کنید، کدام اند؟
هدف از هواگیری داکت اسپلیت این است، که بتواند به عملکرد بهتر دستگاه کمک کند. هم چنین باید بتوانند به تغییر در کاربری دستگاه در فصول سرد و گرم کمک کنند. انجام این کار کمک می کند، تا بتوانید هوا و رطوبتی که در لوله های داخلی دستگاه باقی مانده است، را خارج کنند.
در مواردی که به موقع نسبت به هواگیری داکت اسپلیت اقدام نکنید، مشکلات زیر برای دستگاه های شما پیش خواهد آمد.
- کمک به سرد شدن آب گرم که در داخل لوله کویل وجود دارد.
- توان گرمایش داکت اسپلیت را به مرور کاهش می دهد.
- در صورتی که دستگاه به درستی کار نکند، میزان مصرف انرژی را افزایش خواهد داد.
کویل داکت اسپلیت
کویل داکت اسپلیت یکی از سیستم های تامین کننده سرمایش و گرمایش می باشد. همزمان با فرارسیدن فصل های سرد سال می توانید از کویل آب گرم داکت اسپلیت استفاده و در فصول گرما سال باید از کویل اواپراتور داکت اسپلیت استفاده کنید.
گاهی اوقات ممکن است وجود برخی از مشکلات باعث شود تا دستگاه نیاز به هواگیری داشته باشید. هواگیری کویل داکت اسپلیت در زمان بندی مناسب کمک می کند تا دستگاه بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد.
هواگیری کویل داکت اسپلیت
هدف از انجام هواگیری عملکرد بهینه ی دستگاه داکت اسپلیت می باشد. زمانی که این کار توسط افراد متخصص انجام می شود. تغییر در کاربری دستگاه همزمان با فرارسیدن فصل های سرد و گرم می باشد. انجام درست این کار کمک می کند تا هوا و رطوبت باقی مانده در لوله های داخلی دستگاه که به خاطر فعالیت دستگاه در فصول سرد سال می باشد تخلیه شود. دلایلی که نیاز است حتماً به این موضوع توجه شود به شرح زیر می باشد.
- امکان سرد شدن آب گرمی که در لوله کویل وجود دارد.
- کاهش توان گرمایش داکت اسپلیت
- میزان مصرف انرژی بیشتر در مواردی که دستگاه کارکرد درستی ندارد.
روش هواگیری داکت اسپلیت
پیش از انجام هواگیری داکت اسپلیت نیاز است تا داکت اسپلیت را از برق خارج کنید تا دچار مشکلاتی مانند برق گرفتگی نشوید. وجود ابزارهایی مانند آچار فرانسه، آچار شش گوش و نشت یاب برای انجام هواگیری داکت اسپلیت نیاز است.
- اطمینان از نحوه ی لوله کشی درست و عدم وجود نشتی در لوله ها
- نیاز است تا سوپاپ شیر را حدود 90 درجه برخلاف عقربه های ساعت (با استفاده از آچار شش گوش) بچرخانید و پس از گذشت ده ثانیه و مطمئن شدن از خروج کامل گاز دوباره آن را ببندید.
- بررسی لوله های گاز برای وجود نشتی
- باز کردن سوپاپ سه طرفه جهت خروج هوای داخل دستگاه
- برداشتن درپوش سوپاپ سه طرف
- نیاز است تا قسمت مرکزی آن را به کمک آچار شش گوش، به سمت داخل فشار دهید و پس از گذشت سه ثانیه آن را رها کنید تا گاز به طور کامل خارج شود. (نیاز است تا این کار بعد از گذشت یک دقیقه سه مرتبه تکرار شود تا هواگیری کامل انجام شود.)
توجه: با توجه به این که آب خروجی از لوله ها، جوش است هنگام خروج آن دچار سوختگی نشوید.
- اطمینان از سفت بودن مهره ی ورودی سرویس
- شیر سه طرفه را نیز در وضعیت عقب قرار دهید.
- سفت کردن مهره های شیر هواگیری سه طرفه با استفاده از آچار
- روشن کردن داکت اسپلیت (در صورتی که تمام مراحل مربوط به هواگیری به درستی انجام شده باشد داکت اسپلیت گرمایش خوبی خواهد داشت.)
مطالب و خدمات مرتبط:
راه اندازی داکت اسپلیت در تابستان