برای استعلام قیمت نصب پمپ آب خانگی با بیتا سرویس تماس بگیرید.
آموزش نحوه نصب پمپ آب خانگی و اصول نصب پمپ آب
از پمپ آب خانگی که مخصوص آپارتمان های مسکونی است، زمانی که فشار آب برای طبقات بالاتر کم باشد، استفاده می شود. در این مطلب سعی می کنیم تا هر آنچه که برای نصب پمپ آب نیاز است را بیان کنیم. البته توصیه می شود در صورتی که مهارت و دانش فنی در این امر ندارید، این امر را به نصاب و تعمیرکار پمپ آب بسپارید. معمولا نصب پمپ آب برای طبقات بالا بیشترین کاربرد را دارد. ساکنین طبقات بالایی معمولا از فشار کم آب رنج می برند که با خرید پمپ آب و نصب آن این مشکلات بر طرف می شود. نصب پمپ آب خانگی با مخزن یکی از بیشترین درخواست های مشتریان در بیتا سرویس می باشد.
برای استفاده از خدمات نصب پمپ آب ساختمان در تهران و کرج، اطلاع از هزینه نصب پمپ آب آپارتمان و تعمیر پمپ آب، با بیتا سرویس تماس بگیرید.
اجرت نصب پمپ آب در سال ۱۴۰۲ را از بیتا سرویس استعلام بگیرید.
اصول نصب پمپ آب
- پمپ آب باید در مکان سرپوشیده نصب شود.
- پمپ و مخزن را تا جاییکه امکان دارد نزدیک به هم نصب کنید.
- مکانی که برای نصب مخزن و پمپ آب انتخاب می کنید، باید فضای کافی برای این دو داشته باشد. و همچنین امکان لوله کشی از ورودی آب ساختمان به این قسمت و اتصال خروجی این تاسیسات به لوله کشی ساختمان وجود داشته باشد.
- سطح زیر مخزن باید یکدست و صاف و تراز باشد. و از نظر سازه ای باید طوری باشد که بتواند وزن مخزن پر آب را تحمل کند.
- در سرما باید به محافظت از پمپ و جلوگیری از یخ زدگی آن توجه کنید.
- هنگام نصب، به این نکته توجه کنید که قطر لوله ای که بین مخزن و پمپ رابط است، برابر با قطر ورودی پمپ و یا بیشتر از آن باشد.
- بر اساس میزان آب مورد نیاز و مصرفی ساختمان، اقدام به انتخاب حجم مخزن ذخیره فرمایید ( ۲۵۰ لیتر برای هر واحد).
- فیلتر و صافی را قبل از ورودی مخزن ذخیره نصب فرمایید. اتصال فیلتر و صافی قبل از پمپ باعث ایجاد اختلال در مکش و کاویتاسیون می شود. حتما به این نکته دقت کنید که آن ها را قبل از ورودی مخزن نصب نمایید.
حداکثر یک روز کاری زمان لازم است تا برای ساختمانی که لوله کشی تاسیسات آن قبلا انجام شده است، پمپ آب و منبع ذخیره نصب شود.
ابزارهای مورد نیاز برای نصب پمپ آب
برای نصب پمپ آب به ابزار های زیر نیازمند هستید: آچار شلاقی، نوار تفلون، انبردست، آچار فرانسه، دو شلنگ بعنوان رابط که یک سر آن رزوه بیرونی و سر دیگر مهر است، شیر یکطرفه از جنس برنج، اتصالات لازم برای بستن پمپ، بوشن ۲.۵
هزینه نصب پمپ آب ساختمان
اجرت نصب پمپ آب و تانک بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشود. هزینه نصب پمپ آب ساختمان به تعداد شیرهای آب مورد نیاز، متراژ ساختمان، تعداد طبقات، اندازه منبع آب و ... بستگی دارد. نصب پمپ آب در بخشهای تاسیساتی ساختمان مانند موتورخانه و مطابق قواعد و اصول مشخصی انجام می شود. تخمین قیمت نصب پمپ آب موضوعی تخصصی است که برای آگاهی در مورد هزینه نصب پمپ آب ساختمان باید با همکاران ما در بیتا سرویس تماس بگیرید.
نصاب پمپ آب
کار نصب پمپ آب بسیار پیچیده و فنی است و بهتر است برای کارکرد درست پمپ و جلوگیری از صدمه زدن به پمپ این کار را به یک فرد با تجربه در این زمینه بسپارید.همکاران و نصابان پمپ آب در بیتا سرویس میتوانند در این زمینه شما را یاری کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.
نحوه عملکرد پمپ آب خانگی :
این پمپ ها آب ذخیره شده درون مخزن را به شبکه آبرسانی ساختمان هدایت می کند. به طور دقیق تر پمپ آب خانگی می تواند با تبدیل جریان الکتریکی به انرژی مکانیکی آب را با فشار کافی به ارتفاع بالا هدایت کند.
نحوه عملکرد مخزن ذخیره آب (تانکر پلاستیکی):
تانکری که معمولا از جنس پلاستیک می باشد ذخیره آب در سیستم آبرسانی ساختمان می باشد و مقدار آب مورد نیاز برای تمامی واحد های ساختمان را به مدت ۲۴ ساعت تامین می کند. در هنگام قطعی آب و یا زمان های اوج مصرف و افت فشار، آب مورد نیاز پمپ خانگی برای پمپاژ آب را تامین می کند. تانکر آب پلاستیکی (پلی اتیلن) به دلیل مزایا بیشتر و هزینه کمتر، جایگزین مخازن آب فلزی ، فایبرگلس ، بتنی و … شده است.پمپ آب نیز در انواع مختلفی در بازار موجود می باشند. برای نصب این پمپ آب به مخزن آب نکاتی وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره ای خواهیم کرد.
انواع پمپ آب خانگی
پمپ های آب بر اساس دبی (حجم آب در واحد زمان) و ارتفاع آبرسانی تقسیم بندی می شوند. به طور کل پمپ آب خانگی به دو دسته پمپ های جتی و پمپ های بشقابی تقسیم بندی می شوند.
- پمپ جتی: پمپ جتی یا خودمکش را می توان تا چندمتر بالاتر از مخزن آب نیز نصب نمود. این پمپ ها نسبتا پر سروصدا هستند.
- پمپ بشقابی: این پمپ ها در توان های برابر نبست به پمپهای جتی هد کمتری دارند. در مقابل دبی بیشتری دارند. پمپ های بشقابی خودمکش نیستند و منبع ذخیره می بایست در ارتفاع برابر یا بیشتری از این مخازن نصب شود.
- پمپ شناور: پمپ های شناور معمولا فاقد مخزن تحت فشار بوده و آب را از داخل چاه پمپاژ می کند و به همین دلیل میزان مصرف انرژی در این نوع پمپ ها نسبت به پمپ های جتی بسیار کمتر است. پمپ شناور به طور عمده برای انتقال آب از چاه های عمیق استفاده مورد استفاده قرار می گیرد.
- پمپ سیرکولاسیون: مانند پمپ آب درگردش شوفاژخانه
در هنگام خرید پمپ آب باید به چه مواردی دقت کنید؟
در نظر گرفتن هد پمپ و ارتفاع ساختمان: در حالت ایده آل پشت بالاترین شیر آب ساختمان باید حدود یک بار یا 14,5 پی اس آی فشار باشد.
- توجه به میزان آبدهی یا دبی
- میزان صدا و مصرف انرژی پمپ
- متراژ واحد
- تعداد طبقات آپارتمان
- میزان مصرف آب
- تعداد شیر آب
انتخاب صحیح موتور پمپ آب خانگی یا الکتروپمپ خانگی جهت تقویت فشار آب کاملا مشکل مصرف کننده را برطرف می نماید.
روش های نصب پمپ آب خانگی
اجرای لوله کشی پمپ آب خانگی روش های مختلفی دارد . عمومی ترین این روش ها عبارتند از :
☑ برخی پمپ را مستقیم بر روی آب شهری اتصال می دهند.
☑ برخی اقدام به نصب پمپ به منبع ذخیره آبی می کنند.
☑ برخی به دلیل زیاد بودن تعداد طبقات از بوستر پمپ استفاده می کنند ( که در این مقاله در مورد آن بحث نمی شود )
☑ برخی هم تعبیه پمپ به روش دو منظوره برای پر کردن تانک و تامین آب ساختمان را اجرا می کنند.
البته روش های نصب پمپ دیگری هم هست که خیلی کاربردی نیست و ما هم به آن اشاره ای نمی کنیم.
نصب پمپ آب بصورت مستقیم بر روی آب شهری
این روش کاملا غیر قانونی و غیر اخلاقی است. در این روش کارشناس نصب پمپ آب به خیال اینکه هزینه های شما را کاهش دهد این کار را انجام می دهد. در نظر داشته باشید که در این روش آب از لوله های اصلی شهر تامین می شود و برای ساختمان فشار آب تقریبا خوبی هم تامین می شود. ولی چندین مشکل اساسی دارد.
اول اینکه غیر قانونی است و در صورت اثبات این موضوع جریمه خواهید شد و باید بیش از آنچه که فکرش را بکنید پول جریمه پرداخت نمایید. دوم اینکه فشار آب را برای استفاده همسایگان خود تحت تاثیر قرار داده و آنها را ناراضی خواهید کرد.
سوم و مهم تر اینکه آب شهر ممکن است روزی قطع شود. به هر دلیل که این اتفاق بیافتد پمپ بدون داشتن منبع آب و به دلیل کمبود فشار کار خواهد کرد و بصورت خلا کار می کند و این موضوع باعث فرسایش سریع و سوختن پمپ می شود.
نصب پمپ آب خانگی به مخزن ذخیره آب
اصولی ترین و حرفه ای ترین روش نصب پمپ آب خانگی استفاده از یک منبع ذخیره آب است. این روش کاملا قانونی است و خطر استهلاک و سوختن پمپ هم به شدت پایین تر است. ضمن اینکه بر روی فشار ساختمان های اطراف تاثیری ندارد و به راحتی پمپ به منبع غنی ای از آب متصل است که در هر زمان حتی با قطع آب هم می تواند آب مورد نیاز را تامین کند.
در این روش با در نظر گرفتن لوله کشی ساختمان محلی را برای نصب پمپ آب در نظر می گیرید. با این روش مخزن شما پر خواهد شد و آماده بهره برداری است. ولی مسیر دومی که در نظر گرفتید مستقیم به لوله های ورودی ساختمان و یا کلکتور آب ورودی طبقات ساختمان نصب می شود. دلیل آن هم این است که در هر زمان بتوانید به راحتی پمپ را از مسیر خود خارج و آب را مستقیم به ساختمان وصل کنید.
نصب پمپ آب بصورت دو منظوره
در این روش باز هم از مخزن ذخیره آب استفاده می شود و یک شاخه از آب اصلی با استفاده از یک والو به ورودی تانک وصل می شود. تفاوت این روش با روش قبلی به این صورت است که ورودی آب شهری باید از بعد از اتصالات پمپ به ورودی تانک برسد.
مسیرخروجی تانکر و یا منبع ذخیره آب نیز با یک تعبیه یک سه راهی به پمپ آب ختم می شود و در این حالت از خروجی تانک بدون داشتن پمپ ما یک مسیر هم به لوله ورودی دوباره اتصال می دهیم. تا اگر پمپ خاموش بود آب از این طریق وارد سیستم ورودی آب ساختمان شود.
روش صحیح نصب پمپ آب بی صدا خانگی
پمپ آب نیز مانند هر وسیله دیگری دارای یک طول عمر معینی می باشد ، برای جلوگیری از هزینه های اضافی تعمیرات پمپ آبرسانی توسط سرویس کار و تعمیرکار پمپ آبرسانی ، تا جایی که می توانید از پمپ هایی استفاده کنید که طول عمر مفید بالایی داشته باشند.
ولی نصب پمپ آب می تواند تاثیرات منفی نیز با خود به همراه داشته باشد که در ادامه به معرفی و بررسی برخی از آن ها می پردازیم ، با تکنوفن همراه باشید...
تاثیرات نامطلوب نصب مستقیم پمپ های آب رسانی بر روی شبکه لوله کشی ساختمان
یک:مکش مستقیم از شبکه که قبل از هرچیز باعث اختلال در توضیح آب و درنتیجه اعتراضات همسایگان خواهد شد
دو:خراب شدن کنتور آب به علت مکش پمپ که منجر به غیر واقعی شدن مقدار آب اندازه گیری شده و افزایش هزینه آب بها خواهد شد( که درضمن در این موارد هزینه تعویض و اصلاح کنتور خراب به عهده مشترک میباشد.)
سه:ایجاد مکش در شبکه توضیح و هدایت رسوبات احتمالی موجود در آب شهری به شبکه لوله کشی داخلی مصرف کننده.
چهار:افزایش احتمال شکستگی و بروز حادثه بر روی شبکه توضیح آب شهری
آموزش نحوه نصب پمپ آب خانگی
- ابتدا اقدام به تعیین ورودی و خروجی پمپ نمایید. در بعضی از پمپ ها با یک فلش جهت ورودی و خروجی آن مشخص شده است. در انتهای پمپ نیز یک فلش که جهت چرخش پروانه را مشخص میکند، وجود دارد. اما در آن دسته از پمپ ها که فلش ندارند جایگاهی که کلیدبرقی نصب شده است، مشخص کننده خروجی پمپ می باشد.
- دو سر رزوه را نوار تفلون ببندید.
- شیر یکطرفه را به سر پمپ ببندید. توجه کنید که جهت فلشی که روی شیر یکطرفه قرار دارد مشخص کننده جهت جریان آب است. بوشن ۲.۵ را هم، جهت خروجی پمپ ببندید.
- شلنگ های رابط را قبل از شیر یکطرفه به دلیل ایجاد مسیر ورودی پمپ، و بعد از بوشن، در مسیر خروجی پمپ نصب کنید.
اگر پمپ اسپیکو باشد، باید تنظیم شود. که در سه حالت قابل تنظیم است:
حالت اول ک یک خط می باشد، به این معناست که پمپ به صورت دائم در حال کار است.
حالت دوم که صفر می باشد، برای خاموش شدن پمپ است.
حالت سوم که دو خط می باشد، به این معناست که هر زمان شیر آب باز شود پمپ روشن شده و زمانی که شیر آب بسته میشود پمپ خاموش خواهد شد. این حالت بهترین شرایط برای مصارف خانگی می باشد، زیرا در زمان نیاز و پایین بودن فشار، پمپ به صورت خودکار روشن می شود.
راهنمای نصب پمپ آب (پمپ های تقویت کننده فشار آب)
نصب صحیح پمپ آب موجب کاهش صداهای تولیدی از موتور شده و در طول عمر موتور نیز نقش دارد.بنابراین برای داشتن یک پمپ آب خانگی بی صدا فرصت را از دست ندهید و مقاله نصب پمپ تقویت فشار آب را دنبال کنید.
لطفا توجه داشته باشید، آنچه در ادامه مقاله آمده است تنها به منظور کمک به شما برای درک کلیت کار و این که آیا این پمپ ها میتواند برای درخواست شما کاربرد مناسبی داشته باشند، تهیه شده است. بنابراین مسئولیتی در قبال آسیب ناشی از نصب نادرست یا غیر مجاز متوجه سایت نمی باشد.
توجه داشته باشید که نصب مستقیم پمپ آب بر روی کنتور و شبکه توزیع آب ممنوع بوده و در صورت تخلف، نسبت به قطع انشعاب آب تا برچيدن پمپ اقدام خواهد شد. بنابراین می بایست از یک منبع ذخیره آب استفاده نمایید و پمپ را به آن متصل نمایید.
به دلیل ممنوعیت نصب پمپ آب به صورت مستقیم به انشعاب اصلی، پمپ می بایست با یک دهنه مکش به یک تانکر آب( منبع آب) متصل شود، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است:
برخی افراد ممکن است از موتور پمپ آب برای افزایش فشار آب چاه استفاده نمایند ، همانطور که در زیر نشان داده شده است:
پمپ آب خانگی بی صدا یا پمپ آب خانگی کم صدا:
کلیه پمپ های موجود در بازار ایران دارای صدا می باشند و این اشتباه مرسوم در بازار کاملا غلط می باشد. واژه پمپ آب خانگی بی صدا فقط برای سوء استفاده می باشد. لذا پمپ های موجود در بازار دارای صدا بوده و فقط در برندها و مدل های مختلف، میزان صدا متفاوت می باشد.
روش تنظیم پمپ آب خانگی:
الکتروپمپ های آب خانگی به دو دسته تقسیم می شوند. اول الکتروپمپ های افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپ های آب در گردش ( سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم ) که این سری از پمپ ها جهت به گردش درآوردن آب گرم در یک مدار بسته (مثل شوفاژخانه ها) استفاده می گردد و عموما الکتروموتورهای آنها 1500 دور هستند ولی الکتروموتور های پمپ مورد اول 3000 دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار بیشتر خواهد بود.
عموما جهت اتوماتیک کردن پمپ های افزایش فشار از سه سیستم استفاده می گردد:
الف. استفاده از منبع تحت فشار
ب. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
ج. استفاده از تابلو فرمان (جهت الکتروپمپ های سه فاز و احیانا اینورتر)
برخی از برندهای قابل ارائه: در ذیل به تعدادی از بهترین پمپ آب برای ساختمان و بهترین پمپ آب خانگی اشاره می کنیم.
برند پمپ آب خانگی
- پمپ آب خانگی پنتاکس Pentax
- پمپ آب خانگی سایر Saer
- پمپ آب خانگی ابارا Ebara
انواع پمپ های آبرسانی :
در یک نگرش کلی انواع پمپ های آب و آبرسانی را از نظر نوع عملکرد و نیز از نظر نحوه قرارگیری یا استفاده، میتوان به انواع زیر تقسیم نمود :
پمپ آب خطی، پمپ های زمینی، پمپ های شناور، پمپ آب جتی، پمپ های طبقاتی، پمپ های کفکش، پمپ های استیل، پمپ های لجن کش، پمپ آب دو پروانه، پمپ های سانتریفیوژ، پمپ آب بشقابی و ... که بدیهی است کاربرد و استفاده از هرکدام از آنها پس از بررسی شرایط از نظر تامین فشار آب، انتقال حجم یا دبی آب مورد نیاز و حتی غلظت و اندازه ی مواد معلق احتمالی در آب و همچنین بر اساس نظر مهندس تاسیسات و کارشناس مربوطه قابل انجام خواهد بود.
بوستر پمپ ها که بعنوان پمپ های تقویت کننده (از لحاظ دبی وهد) مورد استفاده قرار می گیرند، عمدتا شامل بوستر پمپ های آبرسانی و بوستر پمپ های آتش نشانی می باشند.
"بیتا سرویس" ارائه دهنده خدمات فنی
02636510100
02133060066
مطالب و خدمات مرتبط:
-
هزینه نصب پمپ آب چقدر است؟
هزینه نصب پمپ به برند و ظرفیت آن و همچنین سایر ویژگی های دستگاه و ساختمان شما بستگی دارد. برای استعلام هزینه ها با بیتا سرویس تماس بگیرید.
-
به چند طریق میتوان اقدام به نصب پمپ آب نمود؟
نصب پمپ آب با مخزن و نصب پمپ بدون مخزن از روشهای متداول می باشد که بسته به شرایط ساختمان و بودجه شما یکی از این روش ها برای نصب مورد استفاده قرار میگیرد.
-
آیا خودمان میتوانیم اقدام به نصب پمپ آب نماییم؟
نصب صحیح پمپ آب نیازمند تجربه و دانش بالاست به همین دلیل باید از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید. علاوه بر این برای نصب به تجهیزات و امکانات زیادی نیاز است که معمولا افراد متخصص این امکانات را در اختیار دارند.
سلام
بله، انجام میشه
سلام
بابت پمپ اب و خدمات نصب با شماره 09123234501 تماس بگیرین
خانم مهندس فرومندی پاسخگو هستن
سلام
ارادت
باید تماس بگیرین و یک سری اطلاعات رو بفرمایین تا ببینیم چه پمپی نیاز هستش و شرایط نصب که باید بازدید بشه
در ضمن منبع 500 لیتری برای 4 واحد کم هستش و اب کم میاره و باعث سوختن پمپ میشه