X
09121074065 همراه
چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی مدلی محبوب در زمینه سیستم های تهویه مطبوع است که برای ایجاد سرمایش در محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دستگاه  از سوخت حرارتی استفاده و به همین دلیل نسبت به سایر مدلها محبوب تر است. (در دیگر مدلهای چیلر از انرژی الکتریکی استفاده می‌شود.)

در این سیستم، کمپرسور حذف شده و از تجهیزات جایگزین مانند پمپ، جاذب و ژنراتور استفاده می‌شود.

بیتا سرویس
بیتا سرویس
زمان خواندن این مطلب: 8 دقیقه

چیلر نوعی سیستم تهویه مطبوع است که در انواع مختلفی همچون چیلر جذبی طراحی و تولید می‌شود. چیلر جذبی از نظر نحوه عملکرد، اجزا، ظاهر، ابعاد و … با سایر انواع چیلر تفاوت بسیاری دارد و در موارد متفاوتی به کار برده می‌شود. دستگاه چیلر جذبی نیز در انواع متنوعی طراحی می‌شود تا نیاز تمام مشتریان را برطرف نماید. برای آشنایی با چیلر جذبی و انواع آن، اجزا مختلف چیلر جذبی و نحوه عملکرد این دستگاه و بدست آوردن اطلاعات کافی درباره تفاوت آن با سایر چیلرها این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی (Absorption Chiller) یکی از انواع سیستم‌های برودتی و تهویه مطبوع محسوب می‌شود که سیکل تبرید آن جذبی بوده و برخلاف چیلرهای تراکمی، کمپرسور حذف شده و از سوخت حرارتی برای تولید برودت استفاده می‌کند. این چیلر به دلیل نداشتن کمپرسور امکان استفاده از برق و نیروی الکتریکی را نداشته و باید از سوخت‌های فسیلی مانند گاز یا گازوئیل برای فعالیت آن استفاده نمود.

چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی کاربرد کمتری دارد و برای کشورهایی مناسب است که نفت و گاز ارزانی دارند. به همین دلیل چیلر تراکمی طرفداران بیشتری دارد.

اگر می‌خواهید بدانید چیلر چیست و بیشتر با این دستگاه و انواع آن آشنا شوید، روی لینک کلیک کنید.

آشنایی با انواع چیلر جذبی

چیلر جذبی بر اساس فاکتورهای مختلف به انواع متنوعی تقسیم می‌شود که هر کدام بر اساس شرایط مورد نظر شما می‌توانند انتخاب مناسبی باشند. انواع چیلر جذبی شامل موارد زیر می‌شوند:

1. انواع چیلر جذبی بر اساس نوع ماده جاذب و مبرد

در سیکل جذبی این دستگاه از دو سیال استفاده می‌شود که سیال اولیه همان مبرد دستگاه بوده و معمولا آب است، سیال ثانویه نیز ماده جاذب بوده به طور معمول از نوع لیتیوم بروماید است. ماده جاذب گازهای حاصل از تبخیر مبرد را در تبخیر کننده جذب می‌کند. چیلر جذبی بر اساس نوع ماده مبرد و جاذب به 2 نوع کلی تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر اشاره کرد:

  • سیکل لیتیوم بروماید - آب: در این سیکل لیتیوم بروماید به عنوان ماده جاذب عمل کرده و آب ماده مبرد این سیکل است.
  • سیکل آمونیاک - آب: در این نوع سیکل، آمونیاک به عنوان مبرد عمل کرده و آب ماده جاذب است.

در موارد بسیار کمتر از ماده‌ای به نام سیلیکاژل نیز به عنوان جاذب استفاده می‌شود و ماده مبرد این سیکل نیز آب می‌باشد، اما این نوع چیلر چندان مرسوم نیست.

2. انواع چیلر جذبی بر اساس نوع ژنراتور

ژنراتور این دستگاه می‌تواند در دو نوع شعله مستقیم و حرارت غیر مستقیم باشد که نوع حرارت غیر مستقیم به انواع چیلر جذبی بخار و آب داغ بسته‌بندی می‌شوند. انواع چیلر بر اساس ژنراتور شامل موارد زیر می‌باشند:

  • چیلر جذبی شعله مستقیم: این چیلر یکی از متداول‌ترین انواع چیلر جذبی است که دارای مشعل و کرمای مستقیم می‌باشد. این گرما به مخلوط رقیق شده لیتیوم بروماید و مبرد منتقل شده و می‌تواند موجب تولید هوای خنک شود. همانطور که گفتیم گرمای این دستگاه از طریق شعله مستقیم تامین می‌شود، به همین دلیل راندمان آن نیز بالاتر می‌رود.
  • چیلر جذبی بخار: منبع تامین انرژی این چیلر، گرمای بخار است که موجب غلیظ شدن محلول لیتیوم بروماید و آب می‌شود. این چیلر در دو نوع تک اثره و دو اثر تولید می‌شود که در دو اثره محلول طی دو مرحله و در دو ژنراتور دما بالا و دما پایین جداسازی می‌شود. به کار بردن این چیلر در پروژه‌های بیمارستانی و نیروگاهی مقرون به صرفه‌تر است.
  • چیلر جذبی آب داغ: برای این چیلر به موتورخانه و دیگ برای رساندن آب گرم به دستگاه برای تغلیظ محلول ماده جاذب و مبرد نیاز است. این چیلر نسبت به سایر انواع از هزینه‌های نصب و راه‌اندازی بالا، افت انرژی حرارتی و مشکلات دیگر برخوردار است و زمانی می‌تواند از نظر اقتصادی به‌صرفه باشد که تولید آب گرم بدون پرداخت هزینه اضافی انجام شود.

3. انواع چیلر جذبی بر اساس تعداد مراحل و راندمان دستگاه

چیلرهای جذبی بر اساس مراحل تغلیظ محلول ماده جاذب و مبرد به 2 نوع کلی دسته‌بندی می‌شوند. این چیلرها شامل موارد زیر هستند:

  • چیلر جذبی تک اثره: یکی از قدیمی‌ترین نسل‌های چیلر جذبی به شمار می‌رود که در آن تنها یک ژنراتور به کار رفته و ماده جذبی آن طی یک مرحله تغلیظ می‌شود. به همین دلیل در مقایسه با سایر انواع چیلر جذبی، از بازدهی بسیار پایینی برخوردار است.
  • چیلر جذبی دو اثره: در این نوع چیلر جذبی از 2 ژنراتور و 2 مرحله برای تغلیظ محلول استفاده می‌شود، به همین دلیل ضریب عملکرد آن تقریبا 2 برابر چیلر جذبی تک اثره است. یکی از ژنراتورهای به کار رفته در این نوع چیلر به عنوان ژنراتور دما بالا، و دیگری به عنوان ژنراتور دما پایین مورد استفاده قرار می‌گیرند.
با ما تماس بگیرید برای دریافت مشاوره در زمینه خرید انواع چیلر و مینی چیلر با بیتا سرویس تماس بگیرید. 02633501066

اجزا اصلی چیلر جذبی و نحوه عملکرد آن

چیلر جذبی از 4 جز اصلی تشکیل شده است که در ادامه هر یک از این اجزا و نحوه عملکرد آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

1. اواپراتور

اواپراتور وظیفه سرد کردن آبی را دارد که قرار است برای خنک نموده سیستم سرمایشی ساختمان و یا صنایع مورد استفاده قرار گیرد. در این قطعه آب مقطر به عنوان مایع مبرد از طریق نازل‌های موجود بر روی لوله‌های حاوی چیلد (آبی که قرار است سرد شده و در لوله جریان داشته باشد) افشانده می‌شود. این آب مقطر به دلیل وجود حالت خلا درون اواپراتور به سرعت حرارت آب چیلد را گرفته و به بخار تبدیل می‌شود. بدین صورت دمای آب چیلد کاهش پیدا می‌کند.

2. ابزوربر یا ماده جاذب

ماده جاذب باید بخاری که پس از تبخیر شدن مبرد ایجاد می‌شود را جذب کند تا حالت خلا درون اواپراتور حفظ شود. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، لیتیوم بروماید به عنوان ماده جاذب بخار آب را جذب نموده و از طریق پمپ به قسمت ژنراتور پمپاژ می‌شود. ماده جاذب در ژنراتور تا با دریافت حرارت خارجی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تولید شده است، بخار آب جذب شده را از دست داده و دوباره در سیستم مورد استفاده قرار گیرد.

3. ژنراتور

ژنراتور قسمتی از دستگاه است که محلول لیتیوم بروماید غلیظ شده و بخار جذب شده را از دست می‌دهد. پس از جدا شدن بخار آب از لیتیوم بروماید، بخار به کندانسور رفته و حالت مایع به خود می‌گیرد و لیتیوم بروماید نیز به ابزوربر باز می‌گردد تا مجددا بخار آب را در اواپراتور جذب کند.

4. کندانسور

کندانسور بخشی از چیلر است که بخار مبردی که از ژنراتور وارد شده است را به حالت مایع تبدیل می‌کند. برای کاهش دمای ابزوربر و کندانسور، یک برج خنک‌کننده نیز در دستگاه وجود دارد که یک مدار آب ایجاد کرده و از ابزوربر و کندانسور عبور می‌دهد. این کار باعث می‌شود لیتیوم بروماید با راندمانی بالاتر بخار آب را در ابزوربر به خود جذب کند و بخار آب در کندانسور بتواند به مایع تبدیل شود.

چیلر جذبی چه کاربردهایی دارد؟

استفاده از چیلر جذبی تنها زمانی به‌صرفه است که یک منبع حرارتی در آن مکان در حال اتلاف باشد. در غیر این صورت به کار بردن چیلر جذبی از نظر اقتصادی و مصرف انرژی انتخاب به صرفه‌ای نخواهد بود.

مقایسه چیلر جذبی با چیلر تراکمی

  • ضریب عملکرد چیلر جذبی حدود 1 بوده و ضریب عملکرد چیلر تراکمی 3 است.
  • چیلر جذبی کمپرسور ندارد، به همین دلیل از انرژی گرمایی برای عملکرد خود استفاده می‌کند. اما چیلر تراکمی با داشتن کمپرسور از انرژی الکتریکی برای تولید برودت استفاده می‌نماید.
  • چیلر جذبی به دلیل داشتن برج خنک کننده مصرف آب بالایی دارد، اما در چیلرهای تراکمی هواخنک نیازی به برج خنک کننده نبوده و آبی مصرف نخواهد شد.
  • چیلر تراکمی هواخنک برای مناطق گرم، مرطوب و کم‌آب گزینه مناسب‌تری نسبت به چیلر جذبی است.
  • قیمت اولیه چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی حدود 50 درصد است و این اختلاف قیمت در تناژهای پایین بیشتر خواهد بود.
  • چیلرهای جذبی صدای کمتری نسبت به چیلرهای تراکمی تولید می‌کند.
  • ابعاد چیلر جذبی در ظرفیت برابر در مقایسه با چیلر تراکمی بیشتر بوده و فضای بیشتری اشغال می‌کند.
  • چیلر جذبی در مقایسه با چیلر تراکمی وزن بالاتری داشته و حدود 2 برابر بیشتر از چیلر تراکمی است. به همین دلیل به زیرسازی‌های محکم‌تری نیاز دارد.

چیلر جذبی را از کجا بخریم؟

مجموعه بیتا سرویس یکی از فروشندگان انواع سیستم‌های تهویه مطبوع و سرمایشی و گرمایشی از جمله چیلر جذبی است که می‌توان در ساختمان‌های مسکونی، اداری و صنایع مختلف از آن‌ها استفاده نمود. این دستگاه در مجموعه بیتا سرویس در انواع ظرفیت‌های مختلف و ابعاد گوناگون موجود هستند تا با نیاز هر مشتری تناسب داشته باشد. تمامی محصولات این مجموعه با کیفیت بالا به فروش می‌رسند و شما می‌توانید با خاطری آسوده هر یک از محصولات مورد نظر خود را با مناسب‌ترین قیمت خریداری نمایید. فروشگاه بیتا سرویس علاوه بر فروش سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، انواع خدمات پس از فروش مانند نصب، راه‌اندازی، تعمیر و سرویس این محصولات را نیز به شما ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

برای خرید و استعلام قیمت چیلر کلیک کنید.

محصولات مشابه:

چیلر تراکمی

چیلر اسکرال



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید